Acasă Jambalaya Cu Pui Și Creveți

Jambalaya cu pui și creveți

jambalaya_cu_pui_si_creveti

Mâncărurile cajun sunt savuroase tocmai prin asocierile originale de ingrediente și prin folosirea cu măiestrie a condimentelor.

Rețeta de Jambalaya cu pui și creveți este un bun exemplu în acest sens. Varianta creolă pe care ți-o propunem folosește roșiile ca substitut pentru șofran – foarte greu de procurat pe continentul american -, iar mâncarea se gătește într-un singur vas. Versiunea cajun omite tomatele, iar orezul este gătit separat și servit alături de carne și creveți. Indiferent, însă, de varianta aleasă, Jambalaya este un deliciu.

Dacă dorești să oferi familiei și prietenilor un exemplu de bucătărie creolă, poate ar fi bine să încerci această rețetă de Jambalaya, care va adăuga mesei tale o notă particulară de exotism.

Sfaturi utile

Folosește pulpe de pui dezosate și fără piele. Este bine să eviți bucățile de piept, pentru că sunt lipsite de grăsime și se vor usca în timpul gătirii.
Orezul cu bob lung este cel mai potrivit pentru Jambalaya. Este mai pufos atunci când este fiert, iar boabele nu se lipesc. Orezul cu bobul scurt este mai lipicios, iar dacă este gătit prea mult se sfărâmă, iar textura mâncării va avea de suferit.
Gustul Jambalaya se bazează foarte mult pe ceea ce populația cajun numește „treimea legumelor”: ceapă albă, țelină și ardei gras. Rumenite în uleiul în care s-au prăjit carnea și cârnații, dau savoare și culoare mâncării.
Este bine să folosești cârnați Chorizo sau Andouille, pentru că vor îmbogăți Jambalaya cu gustul și mirosul de afumătură. Dacă nu ai de unde să-i procuri, poți folosi orice cârnat picant și afumat, din carne de porc.
Oala în care gătești Jambalaya trebuie să aibă pereții groși, pentru a susține temperatura de gătire și a distribui căldura în mod egal. Vasele de fontă sunt ideale pentru pregătirea acestui fel de mâncare.
Pentru că ingredientele au timpi de gătire diferiți, contează foarte mult momentul în care le pui în vas. Este bine să amesteci după adăugarea fiecăruia, dar să nu exagerezi, ca să nu le sfărâmi.

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

jambalaya_cu_chorizo

Jambalaya cu pui și creveți - o rețetă creolă

Vezi detalii