Acasă Pain Perdue

Deliciu matinal - rețeta de pain perdue cu banane, unt de arahide și cafea

french-toast-cu-banane

Pain perdue, french toast sau frigănele, aceste delicioase felii de pâine înmuiate în lapte, acoperite cu ou și prăjite, constituie unul dintre cele mai iubite și versatile preparate din bucătăria internațională. Cu o istorie care se întinde pe parcursul a două milenii, în bucătăriile din întreaga lume, frigănelele se prepară după o rețetă atât de simplă, dar atât de reconfortantă, încât au devenit un simbol al deliciului și al comfort food-ului, pentru mulți dintre noi.

În acest articol, vom dezvălui secretele gătirii frigănelelor perfecte, numeroasele variante sărate și dulci ale acestui deliciu universal și vom împărtăși o rețetă de pain perdue cu banane, unt de arahide și cafea.

pain-perdue

Secretele gospodinelor pentru cele mai bune pain perdue

Aceste sfaturi și trucuri pentru a pregăti cele mai bune frigănele sunt foarte utile. Iată un rezumat al lor:

  • Înlocuiește uleiul cu unt - folosirea untului în locul uleiului pentru prăjit poate adăuga o aromă mai intensă și bogată preparatului.
  • Folosește ouă proaspete de țară, care vor îmbunătăți calitatea frigănelelor tale.
  • Alege lapte gras - preferabil de țară, pentru a da frigănelelor o textură mai bogată.
  • Adu ingredientele la temperatura camerei - asigură-te că toate ingredientele, inclusiv ouăle, laptele și untul sunt la temperatura camerei, înainte de a începe pregătirea frigănelelor. Acest lucru ajută la obținerea unor frigănele mai pufoase.
  • Reutilizează cozonacul vechi - dacă ai cozonac vechi pe care nu vrei să-l arunci, poți tăia felii groase din el, să le înmoi în lapte și să le prepari ca frigănele. Prăjește-le în unt, pentru a obține un desert delicios.
  • Varianta sărată: poți adăuga pe frigănele brânză, cașcaval sau parmezan, pentru a crea sandvișuri calde și gustoase.
pain-perdue-pe-bat

Banana bread s-a răspândit în America de Nord în timpul Marii Crize Economice, când gospodinele căutau modalități de a folosi bananele prea coapte și pătate, pentru a reduce risipa alimentară. Descoperă o reteta delicioasa de banana bread, acest desert pufos și dulce.

 

Ce sunt frigănelele

friganele-cu-peanut-butter

Frigănelele sunt feliile de pâine înmuiate în lapte, apoi date prin ou și prăjite în ulei sau unt. Acest desert este unul dintre cele mai întâlnite în bucătărie și are o istorie de cel puțin două milenii. Există și variante sărate ale acestui preparat, în care ouăle sunt amestecate cu sare, piper, alte condimente ori brânză rasă, ceapă verde sau orice alt ingredient disponibil în frigider.

În ceea ce privește variantele dulci ale frigănelelor, există o rețetă simplă, care nu dă greș. Pâinea înmuiată în apă și presărată cu zahăr sau miere de albine. Cu toate acestea, există și variante mai complexe și mai gustoase. Pe feliile de pâine prăjită, se adaugă, de obicei, zahăr, miere de albine, dulceață, gem, marmeladă, diverse siropuri, migdale sau nuci caramelizate, chiar și ciocolată topită sau diferite creme de patiserie.

Frigănelele sunt adesea servite la micul dejun și pot fi pregătite sub formă de tort, cu mai multe felii așezate una peste cealaltă, umplute cu diverse ingrediente.

Bucură-te de produse de calitate și profită de cele mai bune oferte de bunătățuri! Nu rata ofertele top, de la Selgros!

friganele-cu-zmeura

 Frigănelele, aceste simboluri ale gustului și confortului din bucătăria noastră, au călătorit prin timp și culturi, păstrându-și popularitatea și versatilitatea. De la mențiunile sale timpurii în lucrările culinare, până la variantele moderne și creative, frigănelele continuă să aducă satisfacție în farfuriile noastre și să ne amintească de zilele de odinioară. Ele sunt o dovadă vie a modului în care bucătăria poate păstra și transforma tradiția, oferind mereu ceva nou și delicios pentru toate gusturile.

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

Pain perdue

Rețeta pain perdue cu banane, unt de arahide și cafea

Pain perdue, french toast sau frigănele, aceste delicioase felii de pâine înmuiate în lapte, acoperite cu ou și prăjite, constituie unul dintre cele mai iubite și versatile preparate din bucătăria internațională.

Vezi detalii