Acasă Ravioli

Ravioli

ravioli

Pastele umplute, precum ravioli, sunt una dintre specialitățile bucătăriei italiene. Iată cum prepari aluatul și câteva rețete delicioase de ravioli.

Pastele umplute, precum ravioli, tortelloni, agnolotti, tortellini, sunt una dintre principalele specialități ale gastronomiei italiene și, deloc surprinzător, sunt preparate la scară largă în străinătate.

Deși fiecare dintre ele are anumite umpluturi și sosuri, cu pastele umplute nu există limite, în ceea ce privește imaginația. Dacă vrei să o testezi în bucătăria ta, vino la Selgros pentru toate ingredientele necesare, pentru că la noi vei găsi o varietate generoasă de produse de calitate din care să alegi.

Sfaturi utile

De departe, unele dintre cele mai cunoscute sunt ravioli cu brânză. Iată, mai jos, sfaturi pentru paste umplute la perfecție și câteva rețete de ravioli cu brânză delicioase.

Aluatul pentru ravioli de casă

Aluatul pentru paste proaspete, inclusiv ravioli de casă, este, în general, simplu, regula de bază fiind aceea de a folosi un ou pentru fiecare 100 de grame de făină. Formula este orientativă, pentru că ouăle au dimensiuni diferite, iar aluatul pentru paste umplute este ușor mai moale decât cel pentru paste clasice, de exemplu, tagliatele. Pentru paste umplute, este necesar să crești partea lichidă: trei ouă întregi plus un gălbenuș se combină cu 300 de grame de făină tip 550. Dacă se frământă manual, se face acest lucru timp de 10 minute, dar aluatul se poate prelucra și la robot, câteva minute. Aluatul se înfășoară în folie alimentară și se dă la frigider cel puțin o jumătate de oră, pentru a deveni rezistent și mătăsos. Alternativ, poți lăsa aluatul la temperatura camerei, o oră.

Cum formezi ravioli?

Aluatul se întinde în foi subțiri, cu ajutorul unui sucitor sau la mașina de făcut paste, pentru care există și accesorii, ca cele pentru ravioli. Pe o foaie se formează pătrate, cu ajutorul unui cuțit zimțat, apoi se pune umplutura, se acoperă cu altă foaie și se taie ravioli. Lasă o margine de 2 centimetri în jurul fiecărui ravioli, pe care o vei presa bine cu degetele, pentru ca umplutura să nu iasă în timpul fierberii. Pentru o sigilare perfectă, poți unge marginile cu apă sau albuș. Ravioli se fierb în apă clocotită cu sare, timp de 5 – 6 minute.

În Universul Selgros ne asigurăm că ai toate ingredientele necesare pentru a prepara rețete delicioase și hrănitoare. Ia-ți cardul Selgros și vino la cumpărături!

Deși realizarea aluatului de ravioli ar putea părea dificilă, nu este deloc așa. Cu puțină practică, vei reuși să prepari rețete delicioase de ravioli în propria bucătărie, iar cei dragi vor fi cu siguranță încântați.

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

raviolicubranza

Ravioli cu brânză

Cu rețeta de mai jos, vei prepara ravioli cu brânză, ca în Italia.

Vezi detalii
raviolicusosderosii

Ravioli cu brânză și sos de roșii

Dacă vrei un sos pentru ravioli cu brânză delicios, atunci rețeta de mai jos este cea mai potrivită.

Vezi detalii
raviolicubranza

Ravioli cu sos alb

O rețetă extrem de simplă, care se prepară în maximum 10 minute, dacă folosești ravioli proaspeți, gata făcuți.

Vezi detalii
raviolicuciuperci

Ravioli cu ricotta și ciuperci

Ciupercile adaugă acestei rețete simple de ravioli un plus de proteine și savoare.

Vezi detalii