Acasă Sufleu de Dovlecei

Sufleu de dovlecei

sufleudovlecei

Sufleul de dovlecei este un preparat delicios, aspectuos și original, ideal pentru prânz sau cină. Iată câteva rețete de sufleu de dovlecei și sfaturi pentru preparare.

Dovlecelul este o legumă delicioasă și foarte versatilă, care poate fi consumată atât în stare crudă, cât și gătită, în salate, chifteluțe, supe și ciorbe, tocane și altele. Deși este o legumă simplă și accesibilă ca preț, dovlecelul poate fi integrat și în feluri de mâncare mai sofisticate, ce pot fi servite inclusiv la o masă festivă. Sufleul de dovlecei este un astfel de preparat, delicios, aspectuos și original, ideal pentru prânz și cină. Am pregătit mai jos câteva rețete simple de sufleu de dovlecei, precum și câteva sfaturi pentru preparare.

 

Sfaturi utile

Sufleul este un preparat ce pare destul de complicat pentru mulți bucătari, amatori și profesioniști deopotrivă. Și totuși, nu este atât de greu de gătit, atât timp cât cunoști câteva reguli de bază:
Ouăle folosite la prepararea sufleului trebuie să fie la temperatura camerei, deci se scot din frigider cu minimum două ore înainte.
Albușurile se bat spumă tare, astfel încât, atunci când întorci castronul cu fundul în sus, acestea să nu cadă. Spuma se încorporează puțin câte puțin în compoziția de sufleu, amestecând cu o spatulă, de jos în sus.
Forma de sufleu trebuie să fie mai degrabă înaltă decât lată – sunt potrivite vasele ramekin -, de preferat din ceramică, pentru repartizarea echilibrată a căldurii.
Forma se unge bine cu unt, peste tot, apoi se pudrează cu făină (parmezan ras, zahăr etc., în funcție de rețetă).
Forma nu se umple până la marginea superioară. Lasă o zonă de un centimetru liberă, pentru ca sufleul să aibă loc suficient să crească.
Cuptorul se preîncălzește: atunci când prepari sufleul, trebuie să reziști tentației de a deschide ușa cuptorului. Încearcă să menții o temperatură constantă, în timp ce preparatul crește. Sufleul se va ridica cel puțin doi centimetri deasupra marginii vasului de copt. Vei ști că este gata dacă centrul este ferm; în caz contrar, va trebui să mai lași preparatul la copt câteva minute.
Poți pregăti din timp sufleul de dovlecei și să-l păstrezi la frigider până când este gata de copt. Se pune la cuptor chiar înainte de a fi servit. Sufleul se dezumflă în câteva minute după ce l-ai scos din cuptor.

Pregătește ingrediente proaspete și încearcă rețetele de mai jos, pentru un prânz, o cină sau un aperitiv. Instaleaza aplicatia Selgros și te bucuri de și mai multe beneficii. Ai acces la cele mai recente cataloage și funcționalități suplimentare, ca să îți planifici cumpărăturile, și vei fi informat despre ultimele promoții. Poți uita acasă cardul Selgros: acum îl prezinți la casa de marcat, direct din aplicație.
Sufleul este un preparat simplu și aromat, un fel de mâncare ideal pentru sfârșitul săptămânii, atunci când nu ai multe ingrediente în dulapuri. Dacă înveți rețeta de bază, poți să incluzi în sufleul de dovlecei și alte ingrediente preferate, precum șuncă, diverse tipuri de brânzeturi ori roșii. Rezultatul va fi în mod garantat pe placul tău și al celor dragi.

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

sufleudovlecei

Sufleu de dovlecei - reteta clasica

Un preparat foarte simplu, sufleul de dovlecei cu parmezan este perfect pentru un prânz de duminică.

Vezi detalii
sufleudovlecei

Sufleu de dovlecei cu cașcaval la cuptor

Un preparat rapid, sufleul de dovlecei asigură o porție generoasă de proteine și calciu, din ouă și brânză.

Vezi detalii
sufleudovlecei

Sufleu de dovlecei de post

Pentru acest sufleu de dovlecei de post, legumele se coc, pentru a obține un plus de aromă.

Vezi detalii
sufleudovlecei

Sufleu de dovlecei cu brânză Gruyère

Brânza Gruyère oferă acestui preparat o aromă aparte. Ea poate fi înlocuită cu orice altă brânză preferată

 

Vezi detalii
sufleudovlesei

Sufleu de dovlecei cu brânză de capră

O rețetă clasică, sufleul de dovlecei cu brânză de capră promite o experiență culinară de vis.

Vezi detalii