Acasă Noutăți Chefs en Or International și-a desemnat câștigătorii

Chefs en Or International și-a desemnat câștigătorii

 

Chefs en Or a revenit în calendarul evenimentelor culinare internaționale cu o nouă ediție organizată în Varșovia, Polonia. Șapte bucătari din Austria, Franța, Germania, Polonia, România, Spania și Elveția s-au confruntat pentru un loc pe podium.

Competiția a avut loc marți, 31 octombrie 2023, iar tema din acest an a fost „Thrifty Masters”, promovând evitarea risipei alimentare. Concurenții au avut la dispoziție trei ore jumătate să pregătească un fel principal și un „amouse bouche”, folosind ingredientele impuse. Bucătarii au știu în prealabil ingredientul principal, puiul de crescătorie, iar conținutul coșului surpriză a fost dezvăluit doar cu o zi înainte de concurs, sporind nivelul de dificultate al competiției.

Juriul a fost împărțit în două categorii: cel de degustare și cel tehnic. Juriul tehnic a punctat organizarea, igiena, pregătirea profesională și tehnicile de gătit ale participanților. Membrii juriului de degustare au evaluat farfuriile din punct de vedere al gustului, al prezentării și al eficienței folosirii ingredientelor. Astfel, creativitatea, eficiența și tehnica profesională de gătit au fost cruciale în evaluarea preparatelor unice care au fost prezentate juriului.

După o zi plină de emoții, juriul a deliberat, iar câștigătorii au fost anunțați în cadrul galei de premiere:  

  • Locul I: Rafał Koziorzemski din Polonia
  • Locul II: Jean-Yves Bournot din Franța
  • Locul III: Alin Vădean din România

Premiile au fost înmânate de nume importante din conducerea Transgourmet și Transgourmet Polonia, anume Joos Sutter (Președintele Consiliului de Administrație Transgourmet), Orlowski Alexander (CEO Transgourmet Polonia) și Furmanowicz Cezary (Director de Marketing Transgourmet Polonia).

Competiția și Gala de premiere au fost transmise live pe chefsenor.com și pot fi urmărite pe website.

1080x920-Chefs-international-Live.jpg