Acasă Sustenabilitate Faptele noastre Sisteme fotovoltaice pentru un viitor sustenabil
Selgros Targu Mures Panouri fotovoltaice

Sisteme fotovoltaice pentru un viitor sustenabil

Instalarea de panouri solare aduce o serie de beneficii la toate nivelurile, fie că vorbim despre reducere de costuri, independență energetică, impact asupra comunității și dezvoltare durabilă.

Tocmai de aceea, am montat panouri solare pe acoperișurile a șase dintre magazinele noastre, iar energia obținută este folosită pentru autoconsum. Așadar, la magazinele Selgros Târgu Mureș, Timișoara, Arad, Oradea, Cluj Napoca și Brașov, acolo unde sistemele sunt deja funcționale, consumul de energie electrică din rețeaua națională scade, conform estimărilor noastre, cu 30% pe parcursul unui an. De asemenea, pe lângă economisirea acestei treimi din cantitatea de energie tradițională de care am avea nevoie, un alt aspect important este reducerea dioxidului de carbon. La un calcul sumar, 1.000 de panouri solare reușesc să diminueze cantitatea de dioxid de carbon emisă cu aproximativ 150 de tone pe an. În total, avem instalate peste 6.200 de panouri solare pe cele șase magazine, care reușesc să reducă amprenta de carbon cu peste 660 de tone de dioxid de carbon anual.

Până la finalul lui 2023, Selgros își va consolida poziția de pionier în domeniu, astfel că instalarea de sisteme fotovoltaice va continua în alte patru locații (Selgros Pantelimon, Berceni, Craiova și Drumul Taberei). În prezent, instalatiile sunt în curs de implementare și vor deveni funcționale până la finalul anului. În total, vorbim despre alte peste 3.400 de panouri solare, care vor aduce o economie de 450 de tone de dioxid de carbon pe an.

În materie de cifre, capacitatea totală instalată este de aproximativ 4,6 MW, iar producția estimată în decursul unui an este de aproape 5.000 MW/an. Asta s-ar traduce în necesarul anual pentru aproximativ 1.500 de locuințe din România, la un consum mediu de 250 kw/lună. În materie de suprafață, panourile solare instalate de Selgros pot acoperi echivalentul a trei terenuri de fotbal, adică peste 22.500 mp.

Așadar, suntem mândri să spunem că Selgros contribuie activ la un viitor sustenabil și pune mare preț pe dezvoltarea durabilă și organică, în detrimentul celei expansive.