Acasă Sustenabilitate Obiectivele noastre Creșterea importanței produselor sustenabile

Creșterea importanței produselor sustenabile

vizual 1 produse sustenabile.jpg

Principiul sustenabilității, conform căruia nu ar trebui să fie utilizate mai multe resurse decât cele ce pot fi refăcute sau regenerate, a devenit mult mai prezent în ultimii ani, ca urmare a problemelor sociale și de mediu. 

Acest principiu pătrunde în toate domeniile vieții și, desigur, are o influență puternică asupra comportamentului consumatorilor. Din ce în ce mai mulți oameni sunt interesați de ceea ce conțin alimentele pe care le cumpără, de locul din care provin, de modul și cadrul în care au fost produse, de cine și în ce condiții. Articolele sustenabile sunt produse cu grijă față de mediul înconjurător, în condiții etice și echitabile față de comunități, unde drepturile lucrătorilor implicați sunt respectate.    

Consumatorii nu mai vor doar calitate, ci și transparență și trasabilitate pentru a putea lua o decizie conștientă - și nu numai când fac cumpărături zilnic, ci și când aleg să mănânce la restaurant.

Pentru gastronomi, decizia de a se aproviziona cu alimente produse în mod sustenabil este mai mult decât o simplă reacție la o nevoie contemporană a clienților. Gastronomia modelează, de asemenea, obiceiurile alimentare ale clienților pe termen lung, contribuind astfel la dezvoltarea practicilor alimentare sănătoase și durabile.

Selgros își propune să-și extindă numărul de produse sustenabile, dar și numărul de produse ECO și BIO.