Acasă Sustenabilitate Obiectivele noastre Implementarea de standarde minime pentru materiile prime critice

Implementarea de standarde minime pentru materiile prime critice

Într-o lume globalizată, cu relații comerciale complexe, fiecare fază din ciclul de producție al unui produs are impact asupra mediului, societății și economiei. Pe de o parte, globalizarea contribuie la apariția locurilor de muncă și la prosperitate, iar, pe de altă parte, aceasta creează cadrul pentru inegalitate socială și economică între țări și regiuni, încurajează competiția aspră pentru resursele din ce în ce mai rare și contribuie la distrugerea habitatelor și a biodiversității, în special în țările de unde sunt extrase și cultivate materii prime importante.

Pentru materiile prime critice, riscul de nerespectare a standardelor internaționale și a cerințelor legale pentru protejarea mediului și respectarea drepturilor omului este deosebit de ridicat în procesul de cultivare și, mai apoi, în etapele lanțului valoric. 

Selgros România poartă o mare responsabilitate pentru efectele sociale și ecologice determinate de cultivarea, procesarea și apoi aprovizionarea cu materii prime critice. Tocmai de aceea, promovăm managementul sustenabil al lanțului de aprovizionare și luăm măsuri specifice pentru a asigura conformitatea cu standardele sociale și de mediu pentru produsele noastre marcă proprie, care conțin materii prime critice.

Până în anul 2026, avem ca obiectiv implementarea standardelor sociale și ecologice pentru 40% dintre materiile prime critice utilizate pentru fabricarea produselor noastre marcă proprie. Standardele minime cerute pot să difere în funcție de fiecare materie primă critică în parte și se bazează atât pe standarde recunoscute internațional, cât și pe specificații și linii directoare definite de Transgourmet pentru extracția și prelucrarea materiilor prime critice.

Scopul nostru este să facem lanțul de aprovizionare pentru produsele marcă proprie în mod demonstrabil mai responsabil în următorii ani, iar prin alegerea acestora dorim să le oferim clienților siguranța implicării Selgros România în protecția ecosistemelor și a drepturilor omului.

vizual 2 standarde materii prime.jpg