Inchide

Încă din primul său an de existenţă, 2010, concursul Arena Bucătarilor a fost perceput drept un etalon al profesionalismului și al excelenţei în arta culinară, locul în care bucătarii profesioniști își etalează talentul culinar, creativitatea și se duelează pentru un loc pe podiumul gastronomiei românești. Poate pentru pasionații de bunătățuri acest concurs reprezintă doar o sursă de inspirație, însă pentru profesioniștii în arta culinară reprezintă mai mult decât atât: șansa de a se afirma, de a-și testa limitele și de a se face remarcați în această industrie a bunului gust.

Selgros Cash&Carry anunță reluarea celei mai prestigioase competiții culinare dedicate gastronomiei românești, concursul Arena Bucătarilor ajungând astfel în 2022 la cea de-a XII-a ediție. Anul acesta invităm toți gastronomii sau viitorii gastronomi să își demonstreze talentul culinar, înscriindu-se online aici.

În primii ani, concursul s-a desfășurat, pe rând, în magazinele Selgros, în Piața Sfatului din Brașov, la Romexpo sau Fratelli (în cadrul unor festivaluri de vin și expoziții de echipamente pentru hoteluri și restaurante), însă, începând cu toamna anului 2018, savuroasa competiție are o noua casă, deasupra căreia veghează maiestuos muntele Tâmpa: Centrul Gastronomic „Arena Bucătarilor” din Brașov, construit pentru ca participanții să își exprime talentul într-un spațiu utilat profesional.

Odată cu afilierea la grupul Transgourmet, Selgros Cash&Carry acordă câștigătorului șansa de a reprezenta țara la prestigiosul concurs Les Chefs en Or de la Paris, atingând astfel unul dintre obiectivele sale principale: poziționarea României pe harta gastronomiei internaționale.

Anii au trecut, iar standardele competiției au crescut: de la perfecționarea boxelor de concurs, echipate acum cu aparatură de ultimă generație, la formarea unui juriu specializat, care aduce împreună personalități ale gastronomiei românești și internaționale, bucătari premiați, care și-au etalat măiestria în restaurantele cu stele Michelin. În felul acesta, concurenții sunt jurizați după cele mai înalte standarde și beneficiază de experiența celor mai buni bucătari din lume.