Pentru un Paște savuros, încearcă rețetele bucătarilor noștri și îți vei uimi invitații la masă:
Inspiră-te și din rețetele de pe blogul nostru:

Rețete cu carne de miel: învață să alegi și să gătești carnea de miel
Carnea de miel este un ingredient tradițional în bucătăria românească. Indiferent dacă ești un maestru în bucătărie sau un bucătar începător pasionat, acest ghid îți va oferi metodele necesare pentru a te bucura de experiențe gastronomice memorabile, alături de cei dragi.

Plăcintă cu miel și legume la cuptor
Plăcinta cu miel și legume la cuptor poate fi o alegere apetisantă și sățioasă, ideală pentru a fi împărtășită cu prietenii și familia.

Pască cu smântână - fără brânză de la Chef Radu Darie
O pască super gustoasă, făcută doar cu smântână. Folosește ingrediente de calitate pentru un gust desăvârșit!

Chiftele din miel cu mentă și iaurt
Versatile și absolut delicioase, chiftelele sunt alegerea perfectă ca fel principal, alături de o garnitură, ca aperitiv sau ca gustare.

Baiț pentru coaste de miel
O marinată din ingrediente simple, dar extrem de aromate, va scoate orice cotlet de miel din anonimat.

Coaste de miel caramelizate
Răsfață-ți familia și prietenii cu aceste cotlete de miel caramelizate, atât de delicioase de te lingi pe degete.

Pâine de casă pufoasă cu drojdie uscată
Această pâine este una dintre cele mai simple. Ai nevoie doar de o oală cu capac din fontă și, desigur, de cele mai bune ingrediente.

Cotlet de miel la cuptor de la Chef Bogdan Cozma
Iată rețeta pentru un cotlet de berbecuț la cuptor cu usturoi, în crustă de verdețuri și rozmarin, alături de o garnitură savuroasă de cartofi copți în unt cu rozmarin și sos de smântână cu castraveți murați.

Rețete de pască
Pasca, tradiționala prăjitură de Paște, există în nenumărate variante, cu sau fără aluat, cu brânză sau doar cu smântână...

Chec cu banane, nuci și migdale
Un chec pufos cu banane este mereu o alegere inspirată pentru un desert delicios cu care să îi impresionezi pe cei dragi.

Tiramisu cu mascarpone și ouă
Această rețetă tiramisu cu mascarpone și ouă nu este recomandată copiilor, deoarece conține alcool, dar, dacă, omiți acest ingredient, o poți servi celor mici.

Rulouri cu scorțișoară și glazură de la Pastry Chef Mihaela Ruxanda
Încearcă aceasta rețetă, pentru a-ți răsfăța familia cu un desert savuros. Melcii cu scorțișoară sunt un preparat îndrăgit, mai ales pentru că rețeta este simplă.


Recordul omologat de World Records Academy a fost stabilit de municipiul Suceava, care a inaugurat în 2009 un ou de Paște din fibră de sticlă înalt de 7,25 metri, cu diametru de 4,6 m și cântărind 1,8 tone. Acesta a fost decorat cu modele tradiționale, pentru pictură fiind folosite culorile tradiționale ale ouălor vopsite: roșul simbolizând sângele lui Iisus Hristos, negru – eternitatea și galben – lumina.


Recordul mondial aparține tot Moldovei, mai precis municipiului Rădăuți, fiind înregistrat în Cartea Recordurilor tot în 2009. Pasca uriașă de 170 kg a fost pregătită în 10 ore de 5 patiseri și 5 bucătari. Pentru prepararea ei au fost folosite câteva zeci de kilograme de făină, 45 de kilograme de brânză de vaci, 300 de ouă și trei kilograme de stafide. A avut 2,10 metri diametru și, după ce a fost omologată, a fost tăiată și împărțită celor prezenți.


Este cea mai mare colecție de ouă de pe întregul mapamond, muzeul fiind unic prin modul de organizare și prin valoarea exponatelor. Se întinde pe 800 mp și reunește peste 16.000 de ouă din Bucovina și alte zone ale României, dar și din alte 82 de țări. Aceste mii de ouă pot fi admirate, aranjate cu grijă în peste 70 de vitrine.