Ai ales să gătești ceva rapid, dar asta nu înseamnă ceva mai puțin delicios! Mai ales când ai ingrediente de calitate de la Selgros. Iată propunerea noastră de rețetă care nu îți va lua mai mult de 15 de minute să o prepari.
Cremă de brânză cu boia de ardei și chimen
200 g brânză de vaci grasă
50 g smântână grasă
1 linguriță de boia de ardei dulce
1 linguriță semințe de chimen
sare și piper după gust
Mod de preparare
Amestecă brânza de vaci cu smântâna. Poți folosi un mixer sau un blender vertical dacă vrei să obții o pastă mai fină. Adaugă boia de ardei și semințe de chimen, potrivește gustul de sare și piper. Se păstrează la frigider. Poți folosi această pastă la ouă umplute, sandvișuri, tartine, rulade etc.
Această rețetă ușoară, care face un deliciu din banala brânză de vaci, ne este oferită de bloggerul culinar Iuliana Sbîrnea, www.bucate-aromate.ro
Poftă bună!
Ce zici de această alternativă naturală de vopsit ouăle, cu ingrediente bazate pe plante, pe care le ai în casă de obicei? Nu e nimic complicat sau greu de preparat. Vor ieși în evidență calitățile tale de bucătar, care evită risipa și arată mai mult respect față de natură.
Ouă vopsite natural
5 ouă albe
2 linguri oțet de 9 grade
1-2 linguri de sare
1 litru apă
ulei sau slănină pentru uns ouăle
Mod de preparare
Pentru culori frumoase, este de preferat să folosești ouă albe. Ele trebuie spălate, degresate și aduse la temperatura camerei. Pentru fiecare culoare pune ingredientele într-o oală încăpătoare, adaugă ouăle și pune oala la fiert la foc mic. Lasă ouăle să fiarbă 10-12 minute (de când a început apa să clocotească), apoi stinge focul și lasă ouăle să se răcească în oală. Dacă dorești o culoare mai intensă, strecoară apa colorată într-un alt vas, aruncă frunzele de ceapă sau varza și lasă în continuare ouăle să se coloreze, verificând din când în când. După răcire, unge ouăle cu un șervețel îmbibat cu ulei sau cu puțină slănină.
E bine să știi:
Din cauza frunzelor, ouăle pot avea pete ca un model. Dacă vrei o culoare uniformă, fierbe ingredientele (cojile de ceapă, varza) separat, apoi strecoară apa colorată și fierbe ouăle în ea. Variantele de vopsire naturală a ouălor ne sunt oferite de bloggerul culinar Iuliana Sbîrnea, www.bucate-aromate.ro
Poftă bună!
Preparatele cu adevărat rafinate cer răbdare și pasiune în pregătirea lor. Cu aceasta rețetă te vei bucura de un rezultat deosebit, mai ales dacă folosești ingrediente de calitate, așa cum sunt cele care te așteaptă la Selgros.
Friptură de miel cu mentă, lămâie și usturoi
aprox. 2 kg carne de miel (pulpă)
5-6 căței de usturoi
300 ml vin alb
150 ml de ulei
½ linguriță de piper
1 linguriță boia de ardei dulce
½ linguriță de turmeric
1 linguriță de cimbru uscat
1 linguriță de mentă uscată
coaja de la 1 lămâie
½ lămâie tăiată felii
3-4 crenguțe de mentă proaspătă
100 ml de apă
sare după gust
Mod de preparare
Spală carnea sub un jet de apă rece, apoi tamponează cu un prosop de hârtie. În acest fel, marinada și condimentele vor adera mai bine pe carne. Crestează din loc în loc carnea și introdu bucăți de usturoi. Într-un ibric sau în alt vas potrivit, amestecă uleiul cu vinul, adăugă toate condimentele și amestecă-le bine. Pune carnea într-o tavă care va merge la cuptor și toarnă amestecul de mai sus peste carne. Masează bine, să ajungă condimentele peste tot. Las-o la macerat cel puțin o oră. În acest timp, mai stropește-o din când în când cu sosul din tavă. Aprinde cuptorul la 200°C. Adaugă în tavă 100 ml de apă, pune felii de usturoi, de lămâie și frunze de mentă peste carne, acoperă tava cu o folie de aluminiu și dă friptura la cuptor pentru aprox. 60 de minute. Verifică să nu scadă lichidul prea mult și mai stropește carnea cu sosul din tavă. Dacă e nevoie, mai adaugă puțină apă. După o oră, verifică să fie bine pătrunsă carnea, îndepărtează folia de aluminiu și mai lasă tava la cuptor 10 minute, pentru o rumenire frumoasă a cărnii. Servește-o cu salată verde sau cu orice alte legume vă plac.
Această rețetă delicioasă ne este oferită de bloggerul culinar Iuliana Sbîrnea, www.bucate-aromate.ro
Poftă bună!