Acasă Blog Culinar Pască Cu Smântână - Fără Brânză de La Chef Radu Darie

Pască cu smântână - fără brânză de la Chef Radu Darie

Pasi de preparare

8

Ingrediente

1 kg
smântână grasă (minim 30% grăsime)
8
gălbenușuri
100 g
zahăr pudră
1
plic de zahăr vanilat
2 linguri
de făină
un praf de sare
4
albușuri
puțin zahăr tos, după gust, pentru baterea albușurilor
puțin unt, pentru uns forma în care se va pune aluatul de pască
lichior amaretto, pentru hidratat stafidele
stafide albe sau negre, după preferință

Mod de preparare

Dacă îți dorești cele mai bune ingrediente pentru pregătirea pascăi cu smântână, nu uita să îți iei cardul Selgros, care acum se eliberează cu ușurință și persoanelor fizice. Îl poți obține completând formularul din aplicație sau îl poți solicita la birourile de informații clienți din magazine.

Pasul 1. Se lasă stafidele la hidratat în lichior amaretto, timp de o oră, și se cerne făina.

Pasul 2. Se pregătește aluatul: se amestecă până la omogenizare smântâna cu cele 8 gălbenușuri, zahărul pudră, zahărul vanilat și praful de sare.

Pasul 3. Se adaugă, apoi, făina cernută, puțin câte puțin, și se amestecă din nou.

Pasul 4. Într-un vas separat, se mixează cele patru albușuri cu zahărul tos, până când se întăresc și bezeaua devine lucioasă.

Pasul 5. Aceasta se încorporează în compoziție cu ajutorul unei spatule, amestecând cu mișcări de la fundul vasului către suprafață, fără a insista prea mult, doar atât cât aluatul să fie omogen.

Pasul 6. Se adaugă stafidele hidratate.

Pasul 7. Se unge bine cu unt o formă pentru cuptor, se toarnă compoziția și se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 45 de minute. În funcție de cuptor, temperatura de coacere poate fi scăzută la 150 de grade, să nu se ardă.

Pasul 8. Când s-a copt, se scoate din cuptor și se lasă puțin să se răcorească, apoi se scoate pe un grătar și, după răcirea completă, se poate servi.