Acasă Blog Culinar Plăcintă Cu Miel Și Legume La Cuptor

Plăcintă cu miel și legume la cuptor

Pasi de preparare

4

Ingrediente

200 g
pulpă de miel
200 g
pulpă tocată de miel
1 plic
condimente miel
50 ml
vin roșu demisec
100 ml
ulei de floarea soarelui
200 g
amestec de legume în stil mexican
300 g
cartofi
2
ouă
100 g
parmezan
150 g
unt
sare și piper
50 g
pastă de tomate
1
ceapă roșie
5 g
usturoi
5 g
rozmarin
5 g
zahăr
200 ml
apă

Mod de preparare

Plăcinta cu miel și legume la cuptor poate fi o alegere apetisantă și sățioasă, ideală pentru a fi împărtășită cu prietenii și familia. Iată de ce această rețetă este o combinație perfectă:

  • Carnea de miel bine rumenită care îi oferă o aromă unică, delicioasă;
  • Legumele sotate care conferă un plus de prospețime;
  • Sosul din pastă de roșii și vin roșu care accentuează savoarea. 

De ce să pregătești o plăcintă cu miel și legume la cuptor:

  • Este sănătoasă și sățioasă. Poate înlocui ușor o masă completă, deoarece este bogată în fibre și proteine;
  • Ușor de preparat - nu vei petrece mult timp în bucătărie;
  • Perfectă pentru weekend sau pentru o ocazie specială.

Iată câteva sfaturi pentru un preparat gustos și savuros:

  • Alege o carne de miel de calitate;
  • Folosește legume proaspete, preferabil de sezon;
  • Prin gătire la cuptor, plăcinta va căpăta o crustă frumoasă de parmezan. În funcție de preferințe, poți înlocui parmezanul cu cașcaval sau o altă brânză preferată.  

Descoperă modul de preparare al plăcintei de miel și legume la cuptor. 

  1. Pregătește pulpa de miel prin îndepărtarea sidefului. Adu o tigaie la temperatură ridicată și adaugă pulpa de miel cuburi, rumenește și adaugă și carnea tocată. Este momentul să adaugi condimentul pentru miel. Adaugă legumele sotate în prealabil și pasta de roșii. Gătește-le împreună pentru 5 minute; stinge cu vinul roșu și adaugă rozmarinul. Lasă să se gătească încet pentru încă 10 min.
  2. Alături, fierbe cartofii, spălați înainte foarte bine. Când sunt gata, se strecoară cu grijă, și îi treci printr-o sită fină, încorporând untul. Adaugă gălbenușurile de ou după ce ai temperat compoziția, sarea și piperul. Omogenizează.
  3. Pune compoziția de miel într-o tavă potrivită și, cu ajutorul unui poș, așază crema de cartofi.
  4. Adaugă parmezan ras pe deasupra și gratinează la 175ᵒC timp de 12 minute.

Bucură-te de o experiență culinară completă! Descoperă promoțiile noastre la ingredientele necesare pentru a crea o masă demnă de un restaurant cu stele Michelin.