Acasă Blog Culinar Rulouri Cu Scorțișoară Și Glazură de La Pastry Chef Mihaela Ruxanda

Rulouri cu scorțișoară și glazură de la Pastry Chef Mihaela Ruxanda

Pasi de preparare

9

Ingrediente

60 g
zahăr tos
5 g
drojdie instant
120 ml
apă
80 g
unt
620 g
făină
5 g
sare
120 ml
lapte
50 g
ouă
1 g
vanilie
1 g
coajă portocală
Umplutura:
110 g
zahăr tos
15 g
unt
15 g
scorțișoară
Glazura:
200 g
zahăr pudră
apă cât cuprinde

Mod de preparare

Pasul 1. Topește untul. Într-un bol, amestecă toate ingredientele uscate: zahăr, drojdie, făină, sare, arome și omogenizează. Amestecă ingredientele lichide cu o lingură de lemn: apă, lapte, oul bătut. Omogenizează si adaugă untul topit, călduț.
Pasul 2. Amestecă ingredientele lichide peste cele uscate, până ai un aluat compact. Mută aluatul pe blatul de lucru. Te poți ajuta de foarte puțină făină, pentru a omogeniza aluatul într-o bila compactă și nelipicioasă.
Pasul 3. Într-un bol uns cu puțin unt și acoperit cu folie alimentară, lasă aluatul la dospit pentru minim 30 de minute sau până își dublează volumul.
Pasul 4. Pregătește umplutura într-un bol, amestecând zahărul și scorțișoara.
Pasul 5. Când aluatul este gata, întinde un dreptunghi de aprox. 50/35 cm, unge cu untul topit (de la umplutură) și presară ¾ din amestecul de zahăr și scorțișoară. Rulează aluatul cât de strâns posibil, fără a-l strivi. Modelează un rulou omogen, de aproximativ 45-50 cm.
Pasul 6. Taie cu atenție 12 rulouri egale. Poți rotunji ușor cu mâna, pentru a avea rondele omogene.
Pasul 7. Tapetează cu unt o tavă de 30/20 cm și presară restul de amestec zahăr și scorțișoară. Așază rulourile la o distanță de aproximativ 1 cm între ele. Acoperă cu folie alimentară și lasă la dospit, pentru încă 30 de minute.
Pasul 8. Coace rulourile cu scorțișoară la 180°C, aproximativ 30 de minute.
Pasul 9. Lasă melcii cu scorțișoară să se răcească de tot și pregătește glazura. Amestecă zahărul pudră cu apă, pentru a avea un sos cu o consistență vâscoasă. Toarnă glazura în fir peste rulourile cu scorțișoară, înainte de a le servi.