Acasă Blog Culinar Căpșuni Cu Ciocolată Și Fulgi de Cacao

Căpșuni cu ciocolată și fulgi de cacao

Pasi de preparare

10

Ingrediente

1 pachet
de unt
1-2 linguri
unt pentru uns
300 g
bezele moi
1200 g
cereale cu cacao
550 g
căpșune tăiate în jumătate
600 g
fulgi de ciocolată amăruie
2 lingurițe
de ulei de cocos

Mod de preparare

Amatorii de cereale cu cacao vor fi încântați de această rețetă. Deși poți fi tentat să mănânci desertul imediat după preparare, este mai bine să îl lași să ajungă la temperatura camerei. Iată ingredientele necesare și pașii de urmat.

Pasul 1. Unge cu unt moale o tavă de aproximativ 22 x 33 cm;

Pasul 2. Separat, pune într-o oală medie untul la topit, alături de bezele;

Pasul 3. După ce s-au topit, ia vasul de pe foc și adaugă fulgii de cereale și căpșunile. Amestecă bine;

Pasul 4. Varsă conținutul de mai devreme în tava de cuptor;

Pasul 5. Lasă să se răcească, apoi taie în 15 bucăți;

Pasul 6. Într-un bol rezistent la microunde, pune ciocolata și uleiul de cocos;

Pasul 7. Dă-le la microunde timp de 1-2 minute, în intervale de 30 de secunde, până obții o cremă omogenă;

Alege căpșuni coapte, de un roșu intens;
Optează pentru căpșuni de dimensiuni medii și ferme;
Spală căpșunile cu apă rece, apoi pune-le la uscat. Trebuie să fie complet uscate, înainte de a le folosi.

Pasul 8. Lasă la răcit;

Pasul 9. Pune amestecul de ciocolată peste amestecul de fulgi de cereale și ciocolată;

Pasul 10. Pune la frigider, timp de 2-3 ore, sau la congelator, 30 de minute.