Acasă Blog Culinar Caracatiță La Tigaie Cu Unt

Caracatiță la tigaie cu unt

Pasi de preparare

4

Ingrediente

50 g
unt
1
caracatiţă proaspătă de 800 g
1/2
lămâie
6-7
căţei de usturoi
1
pahar de vin roşu
sare şi piper

Mod de preparare

Pasul 1. Curăță și porționează caracatița.

Pasul 2. Pune apoi carnea într-o oală cu apă clocotită și las-o la foc mic 45-55 de minute, după care scoate-o și curăță pielițele.

Pasul 3. Pune untul într-o tigaie și, după ce s-a topit, adaugă caracatița, usturoiul și vinul. Lasă-le la călit până când carnea capătă o nuanță aurie.

Pasul 4. După ce s-a evaporat vinul, pune sare și piper și stoarce jumătate de lămâie.

Servește caracatița imediat și savurează această caracatiță la tigaie cu unt.

Este foarte ușor să primești cardul Selgros pentru a face cumpărături în magazinele sale. Hrănește-ți pasiunea la Selgros!