Acasă Blog Culinar Carpaccio de Roșii Cu Parmezan Și Pesto

Carpaccio de roșii cu parmezan și pesto

Pasi de preparare

6

Ingrediente

3-4
roșii mai mari
1 lingură
de ulei de măsline extravirgin
1 bucată
de 80-100 g parmezan
ierburi aromatice, la alegere (oregano, mentă, rozmarin, cimbru etc.)
sare, după gust
piper negru, proaspăt
Pentru pesto
70 g
busuioc (frunze și tulpini)
50 g
parmezan (de preferință parmigiano Reggiano Stravecchio)
70 ml
ulei de măsline extravirgin
30 g
brânză pecorino (de preferință Fiore Sardo)
2 căței
de usturoi
sare, după gust
30 g semințe de pin

Mod de preparare

Dacă ești pasionat de gătit și cauți ingrediente de cea mai bună calitate, cum ar fi ulei de măsline sau parmezan, instalează-ți aplicatia Selgros, care îți oferă prețuri speciale la o gamă largă de produse, cataloage cu oferte personalizate și noutăți despre ultimele promoții.

Pasul 1. Prepară mai întâi pesto. Într-o tigaie fără ulei, rumenește puțin semințele de pin, fără să le arzi, pentru a-și elibera aromele.

Pasul 2. Pune într-un robot de bucătărie toate ingredientele pentru pesto și mărunțește-le până când compoziția are consistența unei paste. Este recomandat să pui doar puțină sare, întrucât brânzeturile sunt deja sărate. În cazul în care motorul robotului se blochează, se mai poate adăuga ulei. Ce nu se folosește din cantitatea de pesto se poate păstra într-un borcan, la frigider, pentru două săptămâni sau chiar mai mult.

Pasul 3. Cu ajutorul unui cuțit mai mic, îndepărtează coaja roșiilor și taie-le în felii subțiri.

Pasul 4. Așază feliile de roșii pe platoul sau farfuria de servire și asezonează-le cu puțină sare și piper.

Pasul 5. Taie fâșii din bucata de parmezan și așază-le peste roșii, pune din loc în loc pesto cu ajutorul unei lingurițe și presară și ierburile aromatice.

Pasul 6. Stropește totul cu o lingură de ulei de măsline, pune la frigider pentru 30 de minute și servește.