Acasă Vită Carpaccio

Carpaccio

carpaccio

Pentru a obține cel mai bun carpaccio, este important să se utilizeze carne de cea mai bună calitate, iar feliajul trebuie să fie foarte fin și uniform, pentru a nu afecta textura sau aspectul final al felului de mâncare. Deși, inițial, a fost creat pentru a fi un fel de mâncare ușor și rapid de pregătit, carpaccio a devenit o mâncare elegantă și sofisticată, care este servită adesea în restaurantele de lux din întreaga lume.

Astăzi, pe lângă varianta tradițională, există multe alte rețete și varietăți de carpaccio, care pot fi adaptate în funcție de preferințele individuale. De exemplu, unele rețete folosesc carne marinată sau sosuri speciale, precum sosul de rodie sau cel de capere. Alte variante utilizează fructe de mare sau legume crude, pentru o alternativă vegetariană sau vegană.

Carpaccio poate fi servit ca aperitiv sau, așa cum a fost conceput la origini, ca fel principal, fiind potrivit pentru ocazii speciale sau cine romantice. Este un produs culinar de un rafinament aparte, care impresionează atât prin gustul său, apreciat de cunoscători, cât și prin modul în care este prezentat. Deși pot părea intimidante la prima vedere, rețetele de carpaccio sunt ușor de pregătit și pot fi o experiență culinară minunată pentru cei care iubesc bucătăria italiană.

Îți prezentăm, în continuare, cinci rețete diferite de carpaccio, pe care le poți pregăti ușor și repede, fiind ideale ca aperitive sau feluri principale

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

carpaccio_cu_vita

Carpaccio de vită, rețeta originală italiană

Vezi detalii
carpaccio_cu_somon

Carpaccio de somon

Carpaccio poate fi servit ca aperitiv sau ca fel principal, fiind potrivit pentru ocazii speciale sau cine romantice. Poți pune deasupra feliuțelor de somon niște bucățele subțiri de roșii cherry.

Vezi detalii
carpaccio_cu_rosii

Carpaccio de roșii cu parmezan și pesto

Vezi detalii
carpaccio_cu_ton

Carpaccio de ton cu sos de fructul pasiunii

Vezi detalii