Acasă Blog Culinar Carpaccio de Ton Cu Sos de Fructul Pasiunii

Carpaccio de ton cu sos de fructul pasiunii

Pasi de preparare

10

Ingrediente

100 g
file de ton
2
felii de pâine albă
1/2
fruct de avocado
1 lingură
de mărar, tocat mărunt
Pentru sosul de fructul pasiunii
sucul de la o limetă
1 bucată
fructul pasiunii
1 bucată
de ghimbir proaspăt
1 linguriță
de sos Tabasco
10 ml
ulei de măsline extravirgin
1/2 linguriță
de zahăr tos
sare, după gust
piper negru, proaspăt măcinat, după gust

Mod de preparare

Pasul 1. În vasul robotului de bucătărie se pun sucul de limetă, ghimbirul dat pe răzătoare, pulpa fructului pasiunii, sosul Tabasco, sarea, piperul negru, uleiul de măsline și zahărul și se mixează până la omogenizare.

Pasul 2. Compoziția se strecoară într-un vas, cu ajutorul unei linguri, și se dă deoparte.

Pasul 3. Tonul se congelează timp de 30 de minute, apoi se taie în felii subțiri, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit.

Pasul 4. Acestea se pun într-un recipient, se toarnă deasupra sosul de fructul pasiunii strecurat, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la marinat cât timp se pregătesc celelalte ingrediente.

Pasul 5. Feliile de pâine se taie mai întâi în două, pe lungime, apoi fiecare jumătate se taie oblic în alte două părți, astfel încât se vor obține opt triunghiuri.

Pasul 6. Acestea se pun într-o tavă nu prea adâncă, ce se introduce în cuptorul încins la 200 de grade Celsius, cu ventilație, timp de aproximativ 10 minute, până când se rumenesc, fără să se ardă.

Pasul 7. Fructul de avocado se taie în două. Se elimină sâmburele, se îndepărtează coaja cu ajutorul unui cuțit și se feliază în bucățele mici și subțiri.

Pasul 8. Cu ajutorul unor clești de bucătărie sau al furculiței, se aranjează estetic feliile de ton pe farfuria sau platoul de servire.

Pasul 9. Se adaugă deasupra feliuțele de avocado, se așază alături triunghiurile de pâine rumenită și se pune sosul de fructul pasiunii rămas de la marinarea tonului într-un pahar.

Pasul 10. Peste el se presară puțin mărar tocat mărunt și se servește.