Acasă Blog Culinar Ciuperci Stroganoff Cu Paste

Ciuperci Stroganoff cu paste

Pasi de preparare

7

Ingrediente

Pentru Stroganoff
45 g
unt vegan
1
ceapă medie, tocată fin
1 lingură
usturoi zdrobit
500 g
ciuperci brune
3 linguri
făină
500 ml
supă de legume (480 ml)
1 lingură
muștar Dijon
1 lingură
sos de soia
240 g
smântână vegană
sare și piper după gust
Smântână vegană:
150 g
nuci caju, înmuiate
80 ml
apă
1 lingură
suc proaspăt de lămâie
1 lingură
fulgi de drojdie inactivă
1 lingură
oțet din cidru de mere
1/2 linguriță
sare de mare
Pentru servire:
200 g
paste (după preferință)
fire de arpagic (chives), tocate

Mod de preparare

Plină de savoare și preparată cu smântână vegană, aceasta este o rețetă ce se prepară în 30 de minute.

Pasul 1. Inainte de toate, prepară smântâna vegană. Este foarte simplu: adaugă toate ingredientele într-un blender și pasează până când are o consistență fină, ca de smântână. 

Pasul 2. Pentru stroganoff-ul de ciuperci, într-o oală, călește în unt ceapa tocată mărunt. 

Pasul 3. Adaugă usturoiul și ciupercile feliate și prăjește-le până când acestea se înmoaie. 

Pasul 4. Adaugă făina, amestecă și mai călește-le, timp de 1 minut. 

Pasul 5. Adaugă supa de legume și amestecă până ce se omogenizează sosul. 

Pasul 6. Toarnă sosul de soia și muștarul, amestecă, apoi adaugă smântâna vegană și fierbe până se îngroașă sosul. 

Pasul 7. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. 

Servește Stroganoff-ul de ciuperci cu paste și presărat cu arpagicul tocat.

Cu bucățile sale delicate de carne, acoperite într-un sos cremos și delicios, și servită pe un pat de paste, orez sau cartofi cu unt, nu este de mirare că vita Stroganoff este un preparat atât de iubit. 

Deci, atunci când dorești să-ți impresionezi familia, dar nu ai toată ziua la dispoziție să gătești, nu ezita să pregătești această rețetă. Și dacă alegi cele mai bune ingrediente de la Selgros, garantat, nu vei da greș!