Acasă Vita Stroganoff

Vita Stroganoff

vita

Aromat, delicat, deloc complicat, ba din contră, un preparat cu puține ingrediente, care se gătește rapid, vita Stroganoff este preferată și iubită de toată lumea. Cheia este să transformi această carne, considerată mai pretențioasă, în bucățele suculente, pline de savoare. Descoperă mai jos o scurtă istorie a vitei Stroganoff, precum și câteva rețete ușoare și delicioase.

Cele mai bune ingrediente care dau viață rețetelor tale se găsesc la Selgros. Descarcă aplicația Selgros, fă-ți în ea lista de cumpărături și vino să le ridici din locul unde toți profesioniștii și pasionații de bunătățuri își fac cumpărăturile.

Dacă ți-ai propus să încerci să gătești acest preparat, vino la Selgros și în carmangeria noastră vei găsi bucățile de carne perfecte. Pentru că pasionații de bunătățuri trebuie să aibă mereu la dispoziție cele mai bune ingrediente, pentru a-și hrăni pasiunea.
Dar care este povestea din spatele acestei vite Stroganoff? Iată o scurtă istorie a acestui preparat, precum și câteva rețete diferite de Stroganoff.

Sfaturi utile

Cu bucățile sale delicate de carne, acoperite într-un sos cremos și delicios, și servită pe un pat de paste, orez sau cartofi cu unt, nu este de mirare că vita Stroganoff este un preparat atât de iubit. Deci, atunci când dorești să-ți impresionezi familia, dar nu ai toată ziua la dispoziție să gătești, nu ezita să pregătești această rețetă. Și dacă alegi cele mai bune ingrediente de la Selgros, garantat, nu vei da greș!

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

rețeta-originală-vită-Stroganoff

Vită Stroganoff - reteta originala

Prima rețetă cunoscută a acestui preparat apărea în 1871, în cartea de bucate clasică rusă a Elenei Molokhovets, „A Gift to Young Housewives” („Cadou pentru tinerele casnice”), și se numea „Govjadina po-strogonovski, s gorchitseju” sau, mai bine zis „Vită à la Stroganov, cu muștar”.

Vezi detalii
vită-Stroganoff

Vită Stroganoff - reteta clasica

Pentru reușita acestui preparat, este ideal să alegi o bucată fragedă de carne de vită, precum un file de mușchi sau vrăbioară.

Vezi detalii
sote_straganoff

Sote Stroganoff

Deși în rețeta originală, ingredientul principal este carnea de vită, iată o variantă destul de ușor de realizat, cu pui - o rețetă simplă, pe placul tuturor.

Vezi detalii
vită-cu-ciuperci-și-smântână

Vită cu ciuperci și smântână

O variantă asemănătoare celei clasice de vită Stroganoff, acest preparat este mereu, fără îndoială, o alegere potrivită pentru prânz sau cină, acompaniat de un pahar de vin roșu.

Vezi detalii
stroganoff_ciuperci_vegan

Stroganoff de ciuperci, vegan

Este cel mai bun Stroganoff vegan de ciuperci pe care-l vei gusta vreodată. Este atât de aromat și cremos, nici nu-ți va veni a crede că nu conține lactate, iar combinația de ciuperci îi va oferi acel gust umami.

Vezi detalii
escalop_cu_rosii

Escalop de vită cu sos de roșii

Un preparat simplu, rapid, ce poate fi însoțit de garnituri diverse, precum paste, cartofi (natur sau piure) sau, de ce nu, legume asortate la cuptor.

Vezi detalii
ciuperci-Stroganoff-cu-paste

Ciuperci Stroganoff cu paste

Plină de savoare și preparată cu smântână vegană, aceasta este o rețetă ce se prepară în 30 de minute.

Vezi detalii