Acasă Blog Culinar Sote Stroganoff

Sote Stroganoff

Pasi de preparare

6

Ingrediente

500 g
piept de pui
1
ceapă medie
100 g
ciuperci
80 ml
supă de pui
80 ml
vin alb sec
150 ml
smântână pentru gătit
sare, piper
1
cubuleț de unt
1 lingură
ulei de măsline
1 lingură
pătrunjel tocat

Mod de preparare

Deși în rețeta originală, ingredientul principal este carnea de vită, iată o variantă destul de ușor de realizat, cu pui - o rețetă simplă, pe placul tuturor.

Pasul 1. Taie ceapa și ciupercile în felii subțiri. 

Pasul 2. Într-o tigaie mai mare, pune untul și uleiul, iar când s-au încins, călește ceapa. 

Pasul 3. Adaugă ciupercile, vinul și supa de pui. Lasă la fiert, timp de 5 minute. 

Pasul 4. Spală pieptul de pui, taie-l fâșii și adaugă-l în tigaie, apoi lasă pe foc 15 minute. 

Pasul 5. Adaugă smântâna de gătit și mai lasă 5-10 minute, până când sosul se îngroașă puțin. 

Pasul 6. Potrivește de sare și piper, iar înainte de a-l servi, adaugă puțin pătrunjel tocat.