Acasă Blog Culinar Doradă La Cuptor Cu Cartofi Rumeniți de La Chef Cristian Dumitru

Doradă la cuptor cu cartofi rumeniți de la Chef Cristian Dumitru

Pasi de preparare

4

Difficulty Grad

Ușor

Ingrediente

4 Portions
4 buc.
doradă
30 g
cimbrișor
30 g
rozmarin
1 buc.
lămâie
15 g
sare
7 g
piper
50 ml
ulei de măsline extra virgin
150 g
unt

Mod de preparare

Rețeta oferită de chef Cristian Dumitru este ușoară și se prepară rapid. Este numai bună pentru un prânz sau o cină în familie.
Servește dorada cu cartofii rumeniți la cuptor pe un platou mare, de unde se va servi fiecare după poftă.

Pasul 1. Cartofii se curăță, se taie sferturi, se asezonează cu sare, piper, ulei de măsline extra virgin, rozmarin, cimbrișor, bucățele de unt, și se dau la cuptor 30 minute (primele 15 minute la 220⁰C și încă 15 minute la 180⁰C).

Pasul 2. Dorada se curăță bine de solzi, se crestează ușor pe exterior și se unge cu ulei de măsline extra virgin. Interiorul se umple cu crenguțe de cimbrișor, de rozmarin, felii de lămâie și bucățele de unt.

Pasul 3. Se așază peștii într-o tavă acoperită cu hârtie ced copt și se introduce tava la cuptor aproximativ 15 minute, la 180⁰C.

Pasul 4. Se aranjează pe un platou doradele întregi și cartofii rumeniți.

Dorada este prin definiţie peştele recomandat în curele de slăbire datorită conţinutului redus de grăsimi şi calorii, dar mai ales conţinutului mare de iod care accelerează funcţionarea glandei tiroide şi a metabolismului. Pe lângă faptul că este un produs dietetic, are și o saţietate crescută.
Găsești mereu în Pescăria Selgros o multitudine de produse proaspete, care îți vor garanta reușita rețetelor tale favorite cu pește sau fructe de mare!