Acasă Blog Culinar Gogoși Cu Paharul - Reteta Clasica

Gogoși cu paharul - reteta clasica

Pasi de preparare

7

Ingrediente

2
ouă
500 g
făină
200 ml
lapte călduț (sau apă)
4 linguri
de zahăr
1 linguriță
extract de vanilie
1
plic drojdie uscată
coajă de lămâie bio (opțional)

Mod de preparare

Cele mai bune ingrediente pentru această rețetă gogoși cu paharul se găsesc la Selgros. Descarca aplicatia Selgros, fă o listă de cumpărături și vino să le ridici din locul unde toți profesioniștii și iubitorii de gastronomie își fac cumpărăturile.

Pasul 1. Într-un bol mare, amestecă ouăle, zahărul, vanilia și coaja de lămâie cu ajutorul unui tel.

Pasul 2. Adaugă laptele, apoi făina și drojdia.

Pasul 3. Frământă aluatul timp de 3-4 minute, apoi lasă-l la crescut în bol, acoperit cu un prosop sau folie alimentară, la cald, până își dublează volumul.

Pasul 4. Rupe bucăți de aluat și întinde-le pe o suprafață pudrată cu făină, cu ajutorul unui sucitor.

Pasul 5. Decupează gogoșile cu paharul și lasă-le 5-10 minute la crescut. Restul de aluat se întinde din nou și se formează alte gogoși.

Pasul 6. Prăjește gogoșile în ulei încins, timp de 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii.

Pasul 7. Scoate gogoșile din ulei pe hârtie absorbantă. Cât sunt calde, pudrează-le cu zahăr.