Gogoși cu paharul
Ca desert, gustare ori chiar mic-dejun - cu condiția să nu faci excese -, gogoșile sunt ușor de preparat. Rețetele și sfaturile de mai sus te vor ajuta să prepari gogoși de casă delicioase, pe gustul tuturor celor dragi.
Descoperă mai jos rețete simple și rapide de gogoși decupate cu paharul, precum și câteva sfaturi pentru a obține un desert pufos și delicios
Gogoșile sunt un preparat delicios și ieftin, pe gustul întregii familii.
Sfaturi utile
Gogoșile sunt un preparat ușor de făcut, iar, dacă respecți câțiva pași simpli, vor face deliciul familiei. Iată câteva sfaturi pentru a prepara gogoși ca la mama acasă.
Prepararea aluatului
Atunci când frămânți aluatul, ai grijă ca sarea să nu intre în contact cu drojdia. Motivul este acela că sarea „ucide” drojdia, de aceea este indicat să le pui în zone diferite în grămăjoara cu făină.
De ce ies gogoșile tari?
Dacă te întrebi de ce ies gogoșile tari, trebuie să știi că secretul pentru o gogoașă pufoasă constă în a lăsa aluatul să se odihnească. Lasă aluatul să crească la cald, de exemplu, lângă calorifer, iarna, sau la temperatura camerei, vara. Apoi, după ce ai format gogoșile, mai lasă-le să crească pe suprafața de lucru pudrată cu făină, timp de o jumătate de oră.
Pudrează bine cu făină blatul de lucru
Numai așa vei reuși să întinzi aluatul fără să se lipească de sucitor. În plus, gogoșile nu se vor deforma când le vei tăia cu paharul. Pentru a le decupa, poți opta pentru un pahar obișnuit de apă, dar și pentru forme pentru fursecuri de dimensiuni mai mari. La gogoșile mai mari, de peste 7 centimetri în diametru, poți să decupezi pe mijloc un cerc mai mic, pentru a se prăji cum trebuie.
Manipulează gogoșile crude cu atenție
Pentru a obține gogoși frumoase rotunde, manipulează-le cât mai puțin și cu grijă. Poți folosi o spatulă pentru a le pune în cratița cu ulei.
Alege un ulei cu punct de ardere ridicat
Este recomandat să alegi un ulei care să reziste la temperaturi ridicate, precum cel de floarea-soarelui. Dacă faci o cantitate mai mare de gogoși, este recomandat să îl filtrezi după câteva tranșe de gogoși.
Ai grijă la temperatura uleiului de prăjit
Aceasta trebuie să fie de maximum 170°-180°C. Sub această temperatură, gogoașa va absorbi prea mult ulei. Peste această temperatură, gogoașa se va arde și nu se va găti în interior. Ridică sau redu temperatura până o găsești pe cea potrivită la aragazul tău.
Scurge gogoșile de excesul de ulei
După ce s-au prăjit, gogoșile se scot pe hârtie absorbantă, pentru a elimina excesul de grăsime. De asemenea, gogoșile prăjite nu se acoperă cu nimic, pentru că se vor forma aburi, care le vor înmuia.
Pudrează gogoșile cu zahăr cât sunt calde
Motivul este acela că, după ce s-au răcit, zahărul nu se va mai lipi cum trebuie de ele. Poți folosi un zahăr tos fin sau pudră, simplu sau aromatizat cu vanilie ori amestecat cu scorțișoară. Pe de altă parte, dacă vrei să glazurezi gogoșile, lasă-le la răcit. Tot reci, gogoșile pot fi umplute cu creme (de ciocolată, vanilie etc.) sau dulcețuri, folosind un poș de patiserie sau o seringă.
„Cele mai bune gogoși din lume” se consumă proaspete
Dacă vrei să prepari „cele mai bune gogoși din lume”, fă-o cu puțin timp înainte de servire, în niciun caz de pe o zi pe alta. Numai așa vei putea servi gogoși crocante la exterior și moi la interior.
Ca desert, gustare ori chiar mic-dejun – cu condiția să nu faci excese -, gogoșile sunt ușor de preparat. Rețetele și sfaturile de mai sus te vor ajuta să prepari gogoși de casă delicioase, pe gustul tuturor celor dragi.
Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie
Gogoși cu paharul - reteta clasica
Gogoși pufoase cu paharul
Nu ezita să încerci această rețetă atât de simplă și delicioasă, iar daca alegi cele mai bune ingrediente de la Selgros, garantat vei avea succes!
Gogoși cu paharul fără drojdie
Pentru rețeta de gogoși cu paharul fără drojdie vei avea nevoie de praf de copt pentru a obține gogoșele fragede și pufoase.
Gogoși cu paharul de post
Simple, tăiate cu paharul ori în formă de minciunele, ori umplute cu dulceață și pudrate din belșug cu zahăr, gogoșile de post sunt un desert de neratat.