Ingrediente
Mod de preparare
Nu ezita să încerci această rețetă atât de simplă și delicioasă, iar daca alegi cele mai bune ingrediente de la Selgros, garantat vei avea succes!
Pasul 1. Pentru această rețetă gogoși pufoase, amestecă într-un bol mare ouăle, sarea și zahărul cu tel.
Pasul 2. Adaugă smântâna, uleiul, untul moale și apa de flori de portocal.Omogenizează bine compoziția.
Pasul 3. Adaugă drojdia și făina și frământă câteva minute până ce obții un aluat mai ferm.
Pasul 4. Lasă aluatul la crescut, acoperit cu un prosop de bucătărie, într-un loc cald, două ore sau până își dublează volumul.
Pasul 5. Pudrează suprafața de lucru cu făină, rupe bucăți mari din aluat și întinde-le în foi de 0,5 – 1 cm grosime, cu un sucitor.
Pasul 6. Decupează gogoșile cu paharul sau cu formele preferate.
Pasul 7. Pune gogoșile la prăjit în aluat încins, iar, după ce devin aurii pe ambele părți, scoate-le pe hârtie absorbantă și pudrează-le cu zahăr