Acasă Blog Culinar Gogoși Pufoase Cu Paharul

Gogoși pufoase cu paharul

Pasi de preparare

7

Ingrediente

500 g
făină
100 g
unt foarte moale
150 g
zahăr
3 linguri
smântână grasă
2 linguri
apă de flori de portocal (opțional, poate fi o altă aromă la alegere, ca vanilia ori romul)
1/2 pahar
apă călduță
2 linguri
ulei de floarea-soarelui
1 pachet
drojdie uscată
1/2 linguriță
sare
4
ouă
ulei vegetal pentru prăjit
zahăr pudră

Mod de preparare

Nu ezita să încerci această rețetă atât de simplă și delicioasă, iar daca alegi cele mai bune ingrediente de la Selgros, garantat vei avea succes!

Pasul 1. Pentru această rețetă gogoși pufoase, amestecă într-un bol mare ouăle, sarea și zahărul cu tel.

Pasul 2. Adaugă smântâna, uleiul, untul moale și apa de flori de portocal.Omogenizează bine compoziția.

Pasul 3. Adaugă drojdia și făina și frământă câteva minute până ce obții un aluat mai ferm.

Pasul 4. Lasă aluatul la crescut, acoperit cu un prosop de bucătărie, într-un loc cald, două ore sau până își dublează volumul.

Pasul 5. Pudrează suprafața de lucru cu făină, rupe bucăți mari din aluat și întinde-le în foi de 0,5 – 1 cm grosime, cu un sucitor.

Pasul 6. Decupează gogoșile cu paharul sau cu formele preferate.

Pasul 7. Pune gogoșile la prăjit în aluat încins, iar, după ce devin aurii pe ambele părți, scoate-le pe hârtie absorbantă și pudrează-le cu zahăr