Acasă Blog Culinar Gogoși de Post Cu Apă Minerală

Gogoși de post cu apă minerală

Pasi de preparare

11

Ingrediente

1 kg
făină albă
10 g
drojdie uscată
50 g
zahăr brut
50 g
zahăr vanilat
30 ml
esență de vanilie
100 ml
apă caldă
400 ml
apă minerală
1/2 linguriță
sare
100 g
zahăr pudră vanilat pentru pudrat

Mod de preparare

Pasul 1. Cerne 900 de grame de făină într-un vas.

Pasul 2. Fă o adâncitură în mijlocul făinii și pune acolo drojdia și zahărul.

Pasul 3. Toarnă apă caldă și amestecă. Acoperă vasul și lasă drojdia să se activeze 10-15 minute. Peste făină pune sarea și zahărul vanilat.

Pasul 4. Adaugă treptat făină peste amestecul de drojdie și zahăr și toarnă esența de vanilie și apă minerală, puțin câte puțin.

Pasul 5. Amestecă energic până se omogenizează totul și apoi frământă aluatul până când devine ferm, dar nu atât de ferm ca cel pentru pâine.

Pasul 6. Acoperă aluatul și lasă-l la căldură aproximativ o oră până când își dublează volumul.

Pasul 7. După ce aluatul a crescut suficient, rupe bucăți din el, pe care le întinzi în foi de un centimetru grosime pe planșeta de lucru pe care ai presărat făină.

Pasul 8. Cu un pahar decupează discuri din aluat pe care le mai lași să crească șapte-opt minute.

Pasul 9. Surplusul de aluat îl vei mai frământa pe planșetă și îl vei întinde din nou, decupând gogoși din el.

Pasul 10. Încinge mult ulei într-o tigaie adâncă și scufundă în el cinci-șase gogoși. Lasă-le să se rumenească pe ambele părți la foc mediu spre mare.

Pasul 11. Scoate-le pe prosoape absorbante și lasă-le câteva minute să se scurgă surplusul de ulei, apoi le poți pudra cu zahăr vanilinat.

Poți servi aceste gogoși de post cu apă minerală calde, alături de un ceai aromat, dar sunt tare bune și reci, mai ales dacă sunt unse cu un strat de gem.

Selgros îți aduce mai aproape inspirația de a găti. Pentru profesioniști și pasionați de mâncare delicioasă, Selgros propune o mulțime de rețete delicioase.