Acasă Gogoși de Post

Gogoși de post

gogosi-pe-farfurie

Răsfață-i și tu pe cei dragi cu rețeta gogoși de post ca la bunica. Gogoși cu drojdie uscată, gogoși fără ouă, pancove de post sau gogoși de post cu lingura, servite simplu sau cu dulceață, indiferent de ce rețetă alegi, ele rămân deserturi apetisante care îți aduc aminte de zilele copilăriei și-ți vor bucura familia. Invită-ți bunica la o gogoașă delicioasă!

Perioada postului te poate duce cu gândul la gogoșile pufoase acoperite cu zahăr pudră ale bunicii. Le savurai calde, alături de o ceașcă de cafea sau un ceai aromat. Sferele imperfecte cu gust perfect erau desertul ideal sau o gustare oricând binevenită. Calde sau reci, câteva gogoși de post erau răsfățul bunicii pentru tine.

Îți amintești de zilele din apropierea sărbătorilor, când bunica te aștepta cu gogoși pufoase și calde de post? În formă rotundă, de turtă sau fundițe, preparate la tigaie sau la cuptor, aceste gogoși pufoase de post vor rămâne mereu un desert delicios care aduce zâmbetul pe buzele tuturor.

Sfaturi utile

Cum să faci gogoși de post pufoase și delicioase?

Indiferent dacă faci o rețetă gogoși simple ca la gogoșerie sau gogoși cu lingura de post, calitatea făinii este primul secret pentru niște gogoși de post pufoase. Este ideală făina pe care o folosești și pentru cozonaci, de cea mai bună calitate. Trece-o printr-o sită pentru a obține un aluat aerat. Folosește drojdie proaspătă, dar și varianta uscată e bună, dacă nu ai altă opțiune la îndemână.
Un alt detaliu util la prepararea gogoșilor este să modelezi bucata de aluat în mână, fără a fi necesar să folosești o formă de decupat sau un pahar. După ce le modelezi, lasă-le într-un loc călduros să mai crească. Le poți pune în cuptorul cald.

Cât timp lucrezi cu bucăţile de aluat, restul de cocă trebuie acoperit, ca să nu se usuce. Gogoşile se prăjesc în ulei încins, apoi se scot pe prosoape absorbante de bucătărie. Ai grijă să nu le ții prea mult în tigaie, ca să nu devină prea uleioase. Dacă vrei să faci gogoşi umplute, o variantă ar fi ca, după prăjire, să le scobeşti de miez şi să introduci umplutura preferată folosind un şpriț lung sau o seringă de patiserie.

Cu aplicația Selgros, te bucuri de și mai multe beneficii. Ai acces la cele mai recente cataloage, funcționalități suplimentare ca să îți planifici cumpărăturile și ești informat la zi despre ultimele promoții. Poți uita acasă cardul Selgros, acum îl prezinți la casa de marcat direct din aplicație!

Cum să faci aluatul pentru gogoși de post ca la bunica?

Aluatul este piesa cea mai importantă pentru orice rețetă gogoși fără lapte sau cu lapte. Iată câteva sfaturi de care să ții cont când prepari gogoșele simple:
1. Lasă ingredientele pe care le vei pregăti la temperatura camerei cel puțin o oră înainte să începi.
2. Cerne întotdeauna făina.
3. Nu lăsa drojdia să intre în contact cu sarea.
4. Dacă folosești drojdie proaspătă, amestec-o cu zahăr apă și puțină făină și las-o puțin să crească până să o adaugi peste făină;
5. Dacă folosești drojdie uscată, las-o cinci minute să se hidrateze în apă călduță.
Aluatul pentru gogoși de post simple poate fi frământat manual, în robot sau în mașina de pâine. Lasă-l să crească aproximativ 60 de minute după ce l-ai acoperit cu o folie alimentară.

Hrănește-ți pasiunea la Selgros și alege calitatea pentru familia ta. Descoperă ofertele top și profită de cele mai bune oferte la produsele preferate.

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

gogosi-la-prajit

Gogoși de post cu drojdie uscată

Vezi detalii
gogosi-cu-zahar-pudra

Gogoși fără lapte la cuptor

Vezi detalii
gogosi-cu-umplutura

Gogoși de post cu apă minerală

Vezi detalii
cos-cu-gogosi

Gogoși de post mănăstirești

Vezi detalii