Acasă Blog Culinar Gogoși de Post Cu Drojdie Uscată

Gogoși de post cu drojdie uscată

Pasi de preparare

10

Ingrediente

500 g
Făină Superioară 000
400 ml
apă călduță
6 g
drojdie uscată
1 lingurita
zahăr
3 linguri
de ulei
un praf de sare
coaja de la o lămâie/portocală
esență de rom
ulei pentru prăjit
zahăr pudră pentru ornat

Mod de preparare

Pasul 1. Cerne făina foarte bine pentru a se aerisi și pentru a elimina eventualele impurități din ea.

Pasul 2. Într-un vas încăpător, pune făina și amestec-o împreună cu zahărul și drojdia uscată.

Pasul 3. Adaugă apa, sarea, coaja de portocală și esența de rom și omogenizează totul foarte bine, până când obții un aluat pufos. Dacă ți se pare că amestecul devine prea tare, mai adaugă puțină apă și mai frământă-l puțin.

Pasul 4. Începe să frămânți aluatul, adăugând treptat uleiul, câte puțin. Nu trebuie să-l frămânți prea mult, fiind un aluat ușor de realizat și gata în aproximativ zece minute.

Pasul 5. Acoperă bolul și lasă aluatul la odihnit până când își dublează volumul.

Pasul 6. După ce acesta a crescut, împarte aluatul în două-trei bucăți mai mari. Cu ajutorul unui sucitor, întinde fiecare bucată din aluat. Ia un pahar cu o mărime potrivită, tapetează cu făină gura paharului și apoi taie aluatul, obținând cercuri de aluat, viitoarele gogoși.

Pasul 7. Acoperă-le cu un ștergar curat și lasă-le câteva minute să se mai odihnească.

Pasul 8. Pregătește o tigaie adâncă, în care încingi uleiul și pune fiecare gogoașă cu grijă la prăjit.

Pasul 9. Lasă-le să sfârâie până când prind o culoare aurie, apoi întoarce-le și pe cealaltă parte.

Pasul 10. Când sunt gata, scoate-le într-un bol tapetat cu șervețele absorbante pentru a mai elimina din ulei.

După ce s-au răcorit, rostogolește gogoșile în zahăr pudră și vor fi gata de savurat împreună cu cei dragi. O poți invita și pe bunica să dea o notă preparatului tău.