Acasă Blog Culinar Înghețată de Casă Cu Smântână

Înghețată de casă cu smântână

Pasi de preparare

5

Ingrediente

2 căni
cu smântână grasă, rece
1
conservă lapte condensat dulce, răcit
1/2 linguriță
de extract pur de vanilie
arome preferate

Mod de preparare

Este o rețetă simplă de înghețată de casă cu smântână pe care o poți prepara fără a avea nevoie de un aparat special în acest sens. Înghețata de vanilie se poate servi cu prăjituri, de exemplu niște delicioase negrese. De asemenea, poate fi integrată cu ușurință într-un tort festiv elegant.

Pasul 1. În vasul unui mixer electric, bate smântâna până se formează vârfuri tari.

Pasul 2. La viteză mică, amestecă laptele condensat, vanilia și orice arome.

Pasul 3. Pune amestecul într-o tavă adâncă de copt din oțel inoxidabil și congelează timp de 45 de minute.

Pasul 4. Pe măsură ce începe să înghețe lângă margini, scoate-o din congelator și amestecă înghețata energic cu o spatulă. Readu vasul la congelator.

Pasul 5. Continuă să verifici amestecul la fiecare 30 de minute, amestecând energic pe măsură ce îngheață. Dacă ai un mixer sau un blender de mână, utilizează unul dintre acestea. Repetă acest proces timp de două, până la trei ore sau până când îngheață cum trebuie.

Servește înghețata de vanilie cu toppingurile preferate: fructe, semințe, nuci, fulgi de cacao sau cocos, sirop de ciocolată sau caramel, fructe proaspete sau congelate.

Nimic nu transformă un moment de relaxare în clipe dulci și delicioase precum o face înghețata. Iar dacă este o înghețată de casă, cu atât mai mult.  Ia-ti cardul Selgros și vino să cumperi ingrediente de calitate, preferate de profesioniști și pasionații de bunătățuri, apoi pregătește-le în delicioase rețete de înghețată, pentru tine și familia ta.