Acasă Înghețata de Casă

Înghețata de casă

înghetata-de-casa

Înghețata de vanilie, de ciocolată, cu fructe, indiferent de arome și savori, va rămâne mereu în topul preferințelor tuturor. Iar dacă vorbim despre înghețata artizanală sau, și mai ispititor, cea de casă, atunci lucrurile stau și mai bine. Poate că implică ceva mai multă îndemânare și timp, dar rezultatul va fi unul pe măsură.

În principal, cel mai simplu este dacă ai un aparat de făcut înghețată, dar trebuie să știi că și în absența lui poți realiza o înghețată de casă la fel de delicioasă și cremoasă. Problema cu înghețata de casă este că totul arată perfect cât timp este în vasul în care este preparată, dar odată ieșită din congelator, este cu totul altă poveste. Produsul rezultat este cristalizat și dur. Pe scurt, imposibil să faci bile delicioase de înghețată demne de acest nume, fără să o lași ore în șir să se dezghețe. Cu toate acestea, când ai preparat-o, era perfect cremoasă. Deci, cum te asiguri că înghețata de casă rămâne netedă, chiar și atunci când iese din congelator ?

Nimic nu transformă un moment de relaxare în clipe dulci și delicioase precum o face înghețata. Iar dacă este o înghețată de casă, cu atât mai mult. . Ia-ti cardul Selgros și vino să cumperi ingrediente de calitate, preferate de profesioniști și pasionații de bunătățuri, apoi pregătește-le în delicioase rețete de înghețată, pentru tine și familia ta.

Sfaturi utile

Vino la Selgros pentru toate ingredientele necesare și transformă înghețata ta de casă în pretextul ideal pentru discuții interminabile și dulci alături de cei dragi.

Inamicul înghețatei de casă este apa (și toate ingredientele lichide pe care le adaugi în înghețată). Aceste lichide formează cristale de gheață, care îi vor împiedica pe cei mai nerăbdători dintre noi să se bucure de înghețata abia ieșită din congelator. Dar nu ai de ce să renunți și să revii la înghețata industrială. Iată 5 sfaturi pentru a obține o înghețată cremoasă de casă.

1. Alege bine ingredientele

Alegerea ingredientelor joacă un rol esențial în succesul înghețatei tale de casa. Pentru a obține un preparat perfect neted, este de preferat să folosești lapte integral, și nu degresat sau semidegresat. La fel, smântâna proaspătă trebuie să conțină cel puțin 30% grăsime. Obligatoriu, și zahărul trebuie ales și folosit cu mare grijă, deoarece determină textura înghețatei tale. Principiul este simplu: cu cât se folosește mai mult zahăr, cu atât înghețata este mai moale. Asigură-te, așadar, că sunt respectate dozele recomandate în rețete. Mai mult, dacă decizi să adăugi bucăți de fructe în preparatul tău, optează întotdeauna pentru fructele de sezon coapte, pentru o aromă foarte pronunțată

Descarca aplicatia Selgros și bucură-te de toate beneficiile unor ingrediente sănătoase și hrănitoare. La Selgros găsești mereu produse de calitate pe care să le transformi în rețete delicioase, precum înghețata de casă în aromele tale preferate.

2. Oferă-i onctuozitate

Cremozitatea, onctuozitatea rămâne una dintre dificultățile majore cu care trebuie să te confrunți la prepararea înghețatei de casă. Pentru a evita acest obstacol, nu ezita să folosești unul sau două albușuri bătute spumă. Cu o cantitate destul de mare de aer, acestea reproduc principiul turbinelor industriale pentru a aduce flexibilitate și netezime inghetatei. Frișca poate înlocui la fel de bine albușurile. Sau făina de roșcove.

3. Adaugă făină de roșcove

Probabil ai auzit vreodată de roșcove, acest fruct cu aromă de ciocolată. Dar știai că poate fi găsit sub formă de făină? De ce să nu folosești făină clasică de grâu, care este mult mai ușor de găsit? Pentru că principala caracteristică a făinii de roșcove, pe care alte făinuri nu o au, este de a aduce moliciune înghețatei, de a simplifica procesul de amestecare a tuturor ingredientelor și, în consecință, de a face totul mai omogen. Dar nu exagera, folosește aproximativ șapte grame din această făină pentru un litru de înghețată. Vei găsi această făină în magazinele de produse naturiste sau chiar în supermarketuri, pe rafturile de produse bio.

4. Adaugă un strop de alcool

Atenție, fără abuz: înghețata trebuie să rămână o înghețată și nu un aperitiv sau un lichior! Cu doar câteva picături de alcool tare, precum cel de cireșe, înghețata ta nu se va cristaliza. Doar că trebuie să ai grijă să potrivești alcoolul ales cu aroma de înghețată preparată. Iar dacă ai copii, evident, mai bine renunți la acest sfat și treci repede la următorul.

5. Alege o bază de smântână, ou sau lapte condensat dulce

Pentru o înghețată cremoasă, optează pentru o bază de smântână, sau adaugă gălbenușuri de ou ori lapte condensat îndulcit, la alegere. De fapt, căutăm ceva foarte dulce și gras, dar și gros. Ține minte, cu cât are mai multă grăsime, cu atât mai cremoasă va fi înghețata de casă.

6. Adaugă grăsime, grăsime, grăsime

Evident, nu este vorba de a congela un borcan de smântână. Nu, dar așa cum tocmai am spus mai sus, înghețata de casă va fi mai flexibilă și mai aerisită doar dacă ea conține grăsime. Și pentru asta, există destule alegeri: unii vor adopta smântâna cremă sau mascarpone, alții vor prefera laptele integral sau crud, alții laptele condensat sau celebrele gălbenușuri de ou. Depinde de tine.

7. Adaugă stabilizatori naturali

Cuvântul stabilizator te sperie? Nu intra în panică, nu vei adăuga o sută de elemente chimice. Laptele praf este un stabilizator excelent pentru menținerea netedă a înghețatei de casă. Poate nu ai bănui, dar împiedică picăturile de apă să se lipească între ele și deci să formeze cristale înghețate. Nu exagera, pune doar 100 de grame de lapte praf pentru un litru de înghețată, cel mult. Ca alternativă, există și zahăr invertit care va avea acel efect „antigel”.

8. Totul să fie rece?

Rece: este cuvântul și un element care joacă un rol important în succesul înghețatei de casă. La fel ca ingredientele rețetei tale, ustensilele pe care le vei folosi trebuie să fie și ele perfect reci. Pe lângă bolul de preparare care trebuie introdus în congelator în prealabil, procedează la fel pentru spatula pe care o folosești precum și recipientul folosit pentru a depozita înghețata în congelator. Un sfat: dacă ai timp, lasă ingredientele la frigider 24 de ore înainte de a le transforma în înghețată.

9. Respectă timpul de congelare

Înghețata de casă are un dezavantaj semnificativ. Când este ținută prea mult timp în congelator, are tendința de a se întări. Desigur, este destul de simplu să adaugi ingrediente care să optimizeze această conservare, dar ideal ar fi să pregătești cantități mici, pentru consum rapid sau în câteva zile de la preparare.

10. Scoate înghețata cu câteva minute înainte de servire

Ca toate preparatele de casă congelate, înghețata este deosebit de tare după ce a petrecut câteva ore în congelator. Pentru a obține bile frumoase, care sunt atât compacte, cât și cremoase, nu uita să scoți înghețata de casă din congelator cu 10 până la 15 minute înainte de a o servi, lăsând capacul recipientului închis.

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

reteta-inghetata-de-casa-cu-lapte-si-oua.

Inghețată de casă cu lapte și ouă

O rețetă simplă, rapidă și aromată. Scoate aparatul de făcut înghețată și pune-l la treabă, apoi savurează o înghețată ca pe vremuri, cu gustul inconfundabil de vanilie.

Vezi detalii
înghetata-de-casa-cu-iaurt

Înghețată de casă cu iaurt

O rețetă răcoritoare de vară, dar nu numai! Lămâia dă o notă acidulată acestei înghețate cu iaurt, ușor de preparat

Vezi detalii
inghetata-de-casa-mango

Inghețată de casă cu fructe

Este o modalitate rapidă de a face o înghețată de casă delicioasă, fără a compromite calitatea. Utilizează orice fructe proaspete sau congelate.

Vezi detalii
inghetata-de-casa-cu-smantana

Înghețată de casă cu smântână

Este o rețetă simplă de înghețată de casă cu smântână pe care o poți prepara fără a avea nevoie de un aparat special în acest sens.

Vezi detalii