Acasă Blog Culinar Înghețată de Casă Cu Iaurt

Înghețată de casă cu iaurt

Pasi de preparare

4

Ingrediente

500 g
iaurt simplu
3 decilitri
de smântână integrală
150 g
zahăr pudră
1/2
lămâie organică și coaja aferentă, rasă
1 lingură
suc de lămâie
1 linguriță
zahăr vanilat
Pentru decor:
1/2
lămâie, feliată
câteva frunze de mentă
1
pungă de congelator de trei litri

Mod de preparare

O rețetă răcoritoare de vară, dar nu numai! Lămâia dă o notă acidulată acestei înghețate cu iaurt, ușor de preparat

Pasul 1. Amestecă toate ingredientele cu ajutorul unui mixer până la omogenizare.

Pasul 2. Toarnă crema într-o pungă tare de plastic, sigilează și lasă la congelator patru-cinci ore, frământând preparatul în pungă de câteva ori (aproximativ la fiecare 30 de minute).

Pasul 3. Cu puțin timp înainte de servire, taie un colț al pungii de plastic și umple paharele sau cupele de înghețată, răcite în prealabil și ele. Decorează cu felii de lămâie și frunze de mentă și servește înghețata de casă cu iaurt imediat.

Pasul 4. Pentru ca să se topească mai încet, introdu cupele cu înghețată înapoi la congelator pentru 30 de minute până la o oră.

Înghețata poate deveni tare dacă nu este servită imediat. Taie înghețata cubulețe și amestec-o înainte de servire pentru a găsi textura potrivită.

După gust, poți să o servești cu un coulis de fructe roșii, sos de caramel, fructe uscate tocate, muesli, granola, nuci prăjite, stafide cu rom, fructe proaspete, prăjituri mărunțite sau covrigei sărați.