Acasă Blog Culinar Omleta Jambon Fromage - Un Rasfat de La Chef Radu Darie
omleta jambon fromage

Omleta jambon fromage - un rasfat de la Chef Radu Darie

Pasi de preparare

7

Ingrediente

3
ouă
50 g
jambon
50 g
emmentaler
30 g
unt
sare și piper după gust
Opțional
fistic tocat
microplante

Mod de preparare

Haideți să preparăm împreună, cu zâmbetul pe buze, cea mai simplă și cea mai gustoasă rețetă de omletă franțuzească.

Pasul 1. Alege trei ouă, neapărat proaspete, și spală-le bine. Bate-le folosind un tel ori mixer, sau, și mai bine, furculița, dacă ești priceput. Pentru reușita omletei, ouăle nu trebuie să fie reci, deci este bine să le scoți din vreme din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei.

Pasul 2. Asezonează-le după cum îți place, cu sare, piper sau, de ce nu, cu pudră de chilli sau usturoi pentru un plus de gust.

Pasul 3. Separat, încălzește o tigaie în care să topești untul.

Pasul 4. După ce acesta se va topi, ai grijă să ajungă în mod cât mai egal pe toată suprafața tigăii, pentru o coacere uniformă.

Pasul 5. Când untul s-a clarifiat, adaugă cu grijă în tigaie ouăle bătute în prealabil. Folosește o spatulă pentru a le amesteca, având grijă ca marginile omletei să fie dezlipite de tigaie.

Pasul 6. După ce omleta s-a închegat, adaugă jambonul și emmentalerul și începe să o rulezi încet, începând cu partea dinspre mâner.

Pasul 7. Scoate-o pe o farfurie și, pentru un plus de savoare, asezonează cu fistic mărunțit și microplante. Astfel, omleta nu va fi numai gustoasă, ci și aspectuoasă.

Este o omletă cu rețetă simplă, dar secretul succesului ei vine din grija cu care îți alegi ingredientele. Trebuie întotdeauna să te asiguri că folosești ingrediente de calitate și, mai ales, proaspete.

Dacă crezi că este greu să îndeplinești aceste criterii pentru a realiza rețeta de omletă, cel mai simplu este să achiziționezi cardul Selgros bucurându-te astfel de cele mai bune ingrediente într-un singur loc! Chiar dacă îți faci cumpărăturile în calitate de persoană fizică, îl pot obține completând formularul din aplicație sau îl poți solicita la birourile de informații clienți din magazine.