Acasă Blog Culinar Papanași Cu Brânză de Vaci Și Griș

Papanași cu brânză de vaci și griș

Pasi de preparare

7

Ingrediente

350 g
brânză de vaci
1
ou
2 linguri
de zahăr
coajă rasă de lămâie
1 linguriță
extract pur de vanilie
3 linguri
făină
2 linguri
griș
100 g
pesmet
25 g
unt
50 g
zahăr brun

Mod de preparare

Papanașii fierți au o origine destul de veche, din timpurile Imperiului Austro-Ungar. De acolo i-au preluat și cei din Ardeal și Banat, unde sunt cel mai adesea întâlniți.

Pasul 1. Amestecă brânza cu oul, cele 2 linguri de zahăr, coaja de lămâie și extractul de vanilie.

Pasul 2. Cerne făina de doua ori, apoi adaugă grișul și amestecă-le cu aluatul de brânză, până când compoziția devine omogenă și nelipicioasă.

Pasul 3. Într-o tigaie de teflon, topește puțin untul, amestecă pesmetul și lasă-l să se rumenească, până când devine auriu.

Pasul 4. Adaugă zahărul brun și ia de pe foc.

Pasul 5. Între timp, într-o oală, pune la fiert 2 litri de apă, cu o linguriță de sare.

Pasul 6. Pe un blat de lucru presărat cu făină, formează din aluat biluțe de mărimea unei nuci. Când apa începe să fiarbă, micșorează flacăra, apoi, cu o spatulă, introdu biluțele de aluat și lasă papanașii să fiarbă până se ridică la suprafața apei.

Pasul 7. Scoate papanașii fierți cu o lingură cu găuri, lasă-i să se scurgă, apoi tăvălește-i prin pesmet.

Servește-i calzi, ca atare, sau, dacă preferi, cu dulceață ori miere.