Acasă Blog Culinar Papanași Prăjiți

Papanași prăjiți

Pasi de preparare

7

Ingrediente

300 g
brânză de vaci
1 ou
1
plic zahăr vanilat
1 lingură
coajă rasă de lămâie
50 g
zahăr
1 linguriță
bicarbonat de sodiu
220 g
făină
un praf de sare
dulceață
smântână
afine roșii

Mod de preparare

Papanași cu brânză prăjiți, cu o formă mai specială, dar cu o rețetă ușoară, care se pregătește rapid, din ingrediente simple.

Ia-ti cardul Selgros și profită de toate avantajele magazinului de unde profesioniștii și pasionații de bunătățuri își cumpără cele mai bune produse.

Pasul 1. Amestecă brânza de vaci bine scursă cu oul bătut spumă, zahărul, sarea, zahărul vanilat și coaja de lămâie.

Pasul 2. Adaugă treptat făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu.

Pasul 3. Presară făină pe un blat de lucru și frământă ușor aluatul, apoi împarte-l în cinci bucăți.

Pasul 4. Rulează fiecare parte până când are grosimea unui deget.

Pasul 5. Taie bastonașe de aproximativ 7 cm lungime.

Pasul 6. Într-o tigaie cu diametru mare, toarnă ulei până la jumătatea ei, apoi prăjește la foc mediu gogoșile-papanași, până când sunt frumos rumenite.

Pasul 7. Scoate-le pe șervete de bucătărie din hârtie și lasă să se scurgă excesul de ulei.

Servește-le calde, cu puțină smântână, dulceață de fructe de pădure și afine proaspete.