Ingrediente
Mod de preparare
Papanași cu brânză prăjiți, cu o formă mai specială, dar cu o rețetă ușoară, care se pregătește rapid, din ingrediente simple.
Ia-ti cardul Selgros și profită de toate avantajele magazinului de unde profesioniștii și pasionații de bunătățuri își cumpără cele mai bune produse.
Pasul 1. Amestecă brânza de vaci bine scursă cu oul bătut spumă, zahărul, sarea, zahărul vanilat și coaja de lămâie.
Pasul 2. Adaugă treptat făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu.
Pasul 3. Presară făină pe un blat de lucru și frământă ușor aluatul, apoi împarte-l în cinci bucăți.
Pasul 4. Rulează fiecare parte până când are grosimea unui deget.
Pasul 5. Taie bastonașe de aproximativ 7 cm lungime.
Pasul 6. Într-o tigaie cu diametru mare, toarnă ulei până la jumătatea ei, apoi prăjește la foc mediu gogoșile-papanași, până când sunt frumos rumenite.
Pasul 7. Scoate-le pe șervete de bucătărie din hârtie și lasă să se scurgă excesul de ulei.
Servește-le calde, cu puțină smântână, dulceață de fructe de pădure și afine proaspete.