Acasă Blog Culinar Papanași Rețeta Simplă

Papanași rețeta simplă

Pasi de preparare

9

Ingrediente

400 g
brânză de vaci
300 g
făină
1/2
plic praf de copt
2
ouă
1
praf de sare
1
plic zahăr vanilat
coaja rasă de la o lămâie
500 ml
ulei
smântână
dulceață de vișine

Mod de preparare

Cea mai simplă rețetă de papanași, imposibil să nu-ți reușească. Iar daca alegi cele mai bune ingrediente de la Selgros, garantat nu vei da greș! Încearcă-i și tu!

Pasul 1. Scurge bine brânza de vaci.

Pasul 2. Amestecă, folosind un mixer, brânza cu ouăle bătute, sarea, zahărul vanilat și coaja de lămâie.

Pasul 3. Cerne deasupra făina amestecată cu praful de copt și frământă ușor cu mâna aluatul, care va fi unul moale, ușor lipicios.

Pasul 4. Acoperă-l cu o folie alimentară și dă la frigider 30 de minute.

Pasul 5. Presară făină pe un blat de lucru, răstoarnă aluatul, pudrează-l cu puțină făină, apoi întinde o foaie de 2.5 cm grosime.

Pasul 6. Cu o formă rotundă de patiserie cu diametrul de 10 cm, decupeaza cercurile mari. Cu o formă mai mică, de 3 cm, decupează centrul cercurilor.

Pasul 7. La foc mediu, încinge 500 g de ulei într-o cratiță mai adâncă și prăjește pe rând papanașii.

Pasul 8. După 3 minute, întoarce-i pe partea cealaltă și mai prăjește 2 minute. Biluțele se vor întoarce singure.

Pasul 9. Când sunt rumeniți, scoate-i cu o spumieră, pe prosoape de hârtie.

Servește-i fierbinți, cu smântână și dulceață de vișine.