Acasă Blog Culinar Pește Spadă La Cuptor Cu Sos de Lămâie de La Chef Cristian Dumitru

Pește spadă la cuptor cu sos de lămâie de la Chef Cristian Dumitru

Pasi de preparare

3

Ingrediente

4
fileuri de pește spada
1
lămâie
50 g
unt
20 g
făină
20 g
usturoi
30 ml
ulei de măsline
10 g
sare
5 g
piper mozaic

Mod de preparare

Rețeta de mai jos este extrem de simplu de preparat, fiind o bună opțiune pentru un prânz sau o cină.

Începe prin a-ți alege cele mai bune ingrediente de care ai nevoie pentru a găti acest preparat delicios.Ia-ti cardul Selgros și profită de toate avantajele magazinului de unde își fac cumpărăturile profesioniștii și pasionații de bunătățuri.

Pasul 1. Se curăță și se spală fileurile de pește, se usucă, apoi se presară cu sare și piper pe ambele părți.
Se ung cu ulei de măsline și se pun într-o tavă.

Pasul 2. Peștele spadă se coace într-un cuptor preîncălzit la 200°C, timp de 15 – 20 de minute. Este gata în momentul în care carnea se desprinde ușor dacă este înțepată cu furculița.

Pasul 3. Sosul de lămâie se prepară prin încălzirea untului într-o cratiță mare, la foc mediu. Adaugă făina și amestecă bine, până se formează o pastă. Toarnă un pahar de apă treptat, amestecând constant, până când sosul devine neted. Adaugă sucul de lămâie, usturoiul zdrobit, sare și piper și amestecă bine. Fierbe sosul la foc mic, amestecând constant, pentru cinci minute.
Sosul poate să fie personalizat prin adăugarea de ierburi și/ sau condimente preferate, de la pătrunjel la busuioc sau cimbru.

Peștele se servește pe farfurie, acoperit de sosul cald, alături de legume la abur și/ sau o salată de frunze verzi.