Acasă Blog Culinar Piept de Rață La Tigaie Cu Sos de Portocale

Piept de rață la tigaie cu sos de portocale

Pasi de preparare

4

Ingrediente

2-4
fileuri de piept de rață
sare
piper negru măcinat
condimente
200 ml
vin roșu
100 g
zahăr
sucul de la o portocală
50 g
unt

Mod de preparare

Pasul 1. Pregătește pieptul de rață și încinge o tigaie cu ulei.

Pasul 2. Prăjește carnea mai întâi pe partea cu pielea și întoarce-o cu un clește pe partea cealaltă. Nu înțepa carnea. Las-o la prăjit pe ambele părți timp de 5-7 minute.

Pasul 2. Încălzește cuptorul la 180-200 de grade. 

Pasul 3. Pune bucățile de carne cu pielea deasupra într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le la cuptor pentru zece minute. Asezonează cu sare, piper și condimentele preferate.

Pasul 4. Pune vinul la fiert împreună cu zahărul, sucul de la o portocală și amestecă bine, iar când zahărul s-a topit, oprește focul și pune peste acest sos 50 g de unt și omogenizează. 

Tocmai ai preparat cea mai rapidă rețetă piept de rață la tigaie cu sos de portocale.