Acasă Friptura de Rata

Friptura de rata

piept-de-rata

Pieptul de rață poate fi ușor de preparat dacă respecți câteva recomandări ale bucătarilor profesioniști

Ai mâncat un preparat excelent cu carne de rață la restaurant și ți-ai dori să gătești rață delicioasă în bucătăria ta? Când prepari pentru prima dată piept de rață, este bine să știi răspunsul la câteva întrebări.
Cum îl prepar? Cum îl crestez? Cât îl prăjesc? Vom încerca să răspundem la aceste întrebări în cele ce urmează și să propunem 4 rețete de piept de rață la tigaie și la cuptor.

Preparatele de rață sunt simple și delicioase dacă respecți recomandările bucătarilor experimentați, indiferent că prepari o rețetă piept de rață la cuptor, piept de rață la grătar sau friptură de rață la ceaun cu usturoi. Nu vei da greș cu o garnitură și un sos de fructe și, desigur, un vin bun.

Sfaturi utile

Cum să gătești corect pieptul de rață?

Sercretul gătirii corecte a pieptului de rață constă în faptul că el trebuie fasonat, aranjat, crestat, astfel încât să permită rumenirea potrivită a cărnii. Iată câteva sfaturi pentru un piept de rață fraged și delicios:
Pieptul de rață nu trebuie gătit imediat după ce l-ai scos din frigider. Bucățile de carne trebuie să stea la temperatura camerei cel puțin o oră înainte de preparare.
Pieptul de rață nu trebuie să fie ud. Apa de pe carne se va transforma în vapori care vor provoca fierberea grăsimii când, de fapt, noi ne dorim să se prăjească și să se caramelizeze. Șterge carnea cu hârtie absorbantă.
Fasonează carnea. Îndepărtează excesul de grăsime de pe margini, astfel încât atunci când carnea este gătită, pielea să nu îmbrace carnea și să-i confere un aspect inestetic.
Înainte de prăjire, crestează pieptul de rață pe partea cu pielea, până aproape de stratul de carne, cu un cuțit cu lama cât mai subțire. Astfel, vei obține o crustă apetisantă și crocantă la prăjire

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

rata cu portocale

Piept de rață la tigaie cu sos de portocale

Vezi detalii
felii-de-rata

Friptură de rață cu sos de prune

Vezi detalii
carne-de-rata

Friptură de rață la cuptor cu vin

Vezi detalii
rata

Piept de rață la cuptor

Vezi detalii