Acasă Blog Culinar Rață La Cuptor Cu Portocale de La Chef Bogdan Cozma

Rață la cuptor cu portocale de la Chef Bogdan Cozma

Pasi de preparare

4

Ingrediente

1
rață întreagă (1,8 – 2 kg)
50 g
sare
30 g
piper mozaic
30 g
cimbrișor proaspăt
20 g
rozmarin proaspăt
coaja rasă a 2 portocale
coaja rasă a 2 lămâi
3
portocale întregi
150 g
unt

Mod de preparare

Un preparat demn de o masă festivă, această rețetă simplă rață la cuptor cu portocale se prepară din ingrediente puține, însă ai în vedere că pregătirea cărnii durează câteva ore.

Dacă îți dorești cele mai bune ingrediente pentru această rețetă de rață la cuptor cu portocale, nu uita să îți iei cardul Selgros, care acum se eliberează și persoanelor fizice. Îl poți obține completând formularul din aplicație sau îl poți solicita la birourile de informații clienți din magazine.

Pasul 1. Curăță rața bine, apoi pune-o la marinat în amestecul format din sare, piper, rozmarin, cimbrișor și coajă rasă de citrice. Las-o deoparte două ore. 

Pasul 2. Pune apoi rața într-o tavă și dă-o la cuptor pentru patru ore, la temperatura de 100°C.

Pasul 3. Pune zeama formată de la carne într-o tigaie, împreună cu sucul celor 5 portocale și lasă la foc mic până ce sosul se va reduce la jumătate. 

Pasul 4. Ia tigaia de pe foc, adaugă untul tăiat cuburi, treptat, până ce sosul se emulsionează. 

Servește rața cu portocale fierbinte, cu sos și garnitura preferată.