Acasă Blog Culinar Ratatouille Cu Orez

Ratatouille cu orez

Pasi de preparare

7

Ingrediente

1 lingură
ulei de măsline
1
ceapă albă
3
căței de usturoi
1
dovlecel mediu
1
vânătă
piper negru măcinat, după gust
1 linguriță
oregano uscat
fulgi de ardei roșu, după gust
1
ardei gras roșu
2
roșii
1 cană
de orez alb
2 căni
de supă de legume (preparată dintr-un concentrat de supă de legume)
busuioc proaspăt

Mod de preparare

Cele mai simple combinații sunt și cele mai bune. Un exemplu perfect este Ratatouille cu orez.

Pasul 1. Într-o tigaie pune ulei, adaugă ceapa tăiată și puțină sare și gătește cinci minute, amestecând des. 

Pasul 2. Adaugă usturoiul și amestecă. 

Pasul 3. Pune pe rând dovlecelul și vinetele tăiate cubulețe, apoi piper, oregano, fulgii de ardei roșu și gătește timp de două-trei minute. 

Pasul 4. Adaugă ardeiul gras și roșiile și ține totul pe foc, amestecând pentru cinci minute, până când roșiile încep să elibereze lichid.

Pasul 5. La final, pune orezul și supa de legume și amestecă. 

Pasul 6. Când începe să clocotească, redu flacăra la minimum, acoperă și lasă să fiarbă, amestecând din când în când, timp de aproximativ 15-20 de minute.

Pasul 7. Potrivește de sare și adaugă ierburi uscate. 

Servește fierbinte, cu busuioc proaspăt presărat deasupra