Acasă Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille clasic

Savoarea preparatului vine din asocierea de arome, gusturi și texturi, dar și din păstrarea individualității fiecărei legume.

Există mai multe moduri de a prepara Ratatouille, diferențele fiind generate de modul de gătire, felul în care sunt tăiate legumele și ce se adaugă pe lângă ingredientele de bază (cartofi, carne, orez sau alte legume). Astfel, mâncarea se prepară prin înăbușirea legumelor, într-o tavă la cuptor sau pe plită, toate împreună sau, în alte versiuni, legumele sunt sotate, rumenite sau chiar prăjite pe rând, apoi combinate. Încearcă câteva dintre cele mai bune și simple rețete.

Oricare dintre aceste rețete sunt foarte simplu de preparat și vor fi cu atât mai bune, cu cât legumele folosite vor fi mai proaspete. O parte din gustul special vine de la ierburile aromate folosite, acestea fiind cele care dau personalitatea și caracterul special al acestui fel versatil de mâncare.

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

Ratatouille rețeta originală

Ratatouille rețeta originală

Există mai multe variante care pot primi titlul de: „Ratatouille rețeta originală”, diferențele ivindu-se în funcție de regiunile de unde provin.

Vezi detalii
Ratatouille reteta masterchef

Ratatouille rețeta masterchef

Varianta de Ratatouille rețetă masterchef păstrează principiile celei tradiționale și o adaptează la stilul culinar contemporan, dar rămâne un fel de mâncare ușoară, de vară.

Vezi detalii
Ratatouille cu cartofi

Ratatouille cu cartofi

Principiul pentru rețeta Ratatouille poate fi folosit și atunci când sunt folosite alte legume. Cartofii sunt o variantă perfectă pentru a face Ratatouille cu cartofi, o variantă de toamnă și iarnă, folosind legumele din sezonul rece

Vezi detalii
Ratatouille cu carne

Ratatouille cu carne

Deși este un fel de mâncare preparat doar din legume, rețeta Ratatouille cu carne este o variantă de luat în calcul.

Vezi detalii
ratatouille cu orez

Ratatouille cu orez

Cele mai simple combinații sunt și cele mai bune. Un exemplu perfect este Ratatouille cu orez.

Vezi detalii
tocanita in stil Ratatouille

Tocăniță Ratatouille

Ca să fie o tocăniță Ratatouille, preparatul trebuie să îndeplinească două condiții: să conțină vinete, iar în mâncare să nu fie necesar niciun strop de apă.

Vezi detalii
Ratatouille la tigaie

Legume la tigaie Ratatouille

Această variantă este o soluție rapidă care te va ajuta să prepari un fel de mâncare delicios. Rețeta de legume la tigaie Ratatouille se prepară rapid și este gata în doar 30 de minute.

Vezi detalii