Acasă Blog Culinar Tocăniță Ratatouille

Tocăniță Ratatouille

Pasi de preparare

9

Ingrediente

1
vânătă mare
1
dovlecel mediu
2
ardei grași, unul roșu și unul galben
1
morcov
1
ceapă mare
100 ml
vin roșu
4
roșii bine coapte, zemoase
100 g
măsline
1
frunză de dafin
frunze de busuioc proaspăt
4 linguri
ulei de măsline
sare si piper

Mod de preparare

Ca să fie o tocăniță Ratatouille, preparatul trebuie să îndeplinească două condiții: să conțină vinete, iar în mâncare să nu fie necesar niciun strop de apă. Rezultatul este o mâncare ușoară, dar consistentă și sățioasă, foarte gustoasă. Ingredientele sunt cele de bază, dar le poți completa cu fasole verde, mazăre, chiar și năut sau boabe de porumb dulce.

Pasul 1. Curăță și taie legumele în cubulețe potrivite, mai puțin ceapa, care trebuie tăiată mărunt. 

Pasul 2. Roșiile și morcovul se dau prin răzătoarea mare, separat.

Pasul 3. Într-o tigaie încăpătoare pune uleiul, ceapa, usturoiul și morcovul. 

Pasul 4. Pune puțină sare. Călește circa cinci minute, amestecând mereu. 

Pasul 5. Adaugă vânăta și continuă să gătești cinci minute, amestecând din când în când. Pune încă puțină sare(pentru a extrage sucul din legume). 

Pasul 6. Adaugă dovlecelul și ardeii. 

Pasul 7. Toarnă vinul. Continuă să gătești încă zece minute, amestecând din când în când. 

Pasul 8. Adaugă roșiile cu tot cu sucul lăsat, măslinele, foaia de dafin, măslinele, sarea și piperul. 

Pasul 9. Transferă vasul la cuptor, pentru 40 de minute, la foc mediu. 

Mâncarea se servește caldă, decorată cu frunze de busuioc. Merge foarte bine cu pâine prăjită.