Acasă Blog Culinar Ratatouille Rețeta Originală

Ratatouille rețeta originală

Pasi de preparare

11

Ingrediente

2
vinete mari
2
dovlecei potriviți
1
zucchini
2-3
ardei grași (roșu, galben, portocaliu sau verde)
3-4
roșii potrivite, coapte bine
1
ceapă roșie mare
sare si piper
2 căței
de usturoi
4-5 linguri
ulei de măsline
4-5 linguri
de suc de roșii gros (sau o lingură de pastă de tomate)
1 linguriță
oregano uscat
1
frunză de dafin
frunze proaspete de busuioc
1 un pahar
de vin alb (100 de mililitri)

Mod de preparare

Există mai multe variante care pot primi titlul de: „Ratatouille rețeta originală”, diferențele ivindu-se în funcție de regiunile de unde provin. Se evidențiază însă varianta rustică provensală, gătită lent. Preparatul adună toată bunătatea legumelor de vară, îngemănate cu un sos de roșii și ierburi aromate.

Pasul 1. Vinetele se taie cubulețe, se sărează și pun într-o strecurătoare la scurs. Înainte de gătire pune-le pe un șervet absorbant pentru a elimina sarea și excesul de umezeală. 

Pasul 2. Taie în cubulețe restul legumelor. 

Pasul 3. Pune ulei într-un vas încăpător (în care vei găti toată mâncarea), adaugă vinetele și gătește-le până se rumenesc. 

Pasul 4. Transferă-le într-un bol. 

Pasul 5. Dacă este necesar, mai adaugă puțin ulei și călește bucățile de dovlecei și zucchini până se rumenesc puțin și transferă legumele în bol, peste vinete.

Pasul 6. Adaugă ceapa tăiată mărunt și gătește până devine translucidă și se înmoaie, apoi presară ardeiul gras tăiat bucățele. 

Pasul 7. Ține totul pe foc trei-patru minute, apoi pune usturoiul mărunțit. 

Pasul 8. Toarnă vinul alb și lasă totul la fiert un minut, două. 

Pasul 9. Pune roșiile zdrobite (le poți da prin răzătoare sau mărunțite cu cuțitul), frunza de dafin, oregano uscat. Dacă vrei o variantă ușor picantă, acum poți pune fulgi de ardei iute sau un ardei iute mic mărunțit. Adaugă și sosul de roșii și fierbe totul două-trei minute.

Pasul 10. Pune în sosul obținut legumele din bol (vinetele, dovleceii și zucchini), amestecă ușor, acoperă cu un capac și fierbe timp de 20 de minute la foc mic. 

Pasul 11. La final, condimentează după gust cu sare, piper și busuioc proaspăt tocat mare.

Ratatouille este la fel de bun și cald și rece și este mult mai bun a doua zi.

Cele mai bune ingrediente pentru un Ratatouille perfect se găsesc la Selgros. Descarca aplicatia Selgros, fă o listă de cumpărături și vino să le ridici din locul unde toți profesioniștii și iubitorii de gastronomie își fac cumpărăturile.