Acasă Blog Culinar Ruladă de Curcan Cu Spanac La Cuptor de La Chef Bogdan Cozma

Ruladă de curcan cu spanac la cuptor de la Chef Bogdan Cozma

Pasi de preparare

7

Ingrediente

1 kg
piept de curcan
400 g
bacon feliat subțire
100 g
spanac
3
ouă
15 g
sare
1 g
nucșoară măcinată
10 g
piper mozaic

Mod de preparare

Dacă îți dorești cele mai bune ingrediente pentru rulada de curcan umplută, nu uita să îți iei cardul Selgros care acum se eliberează și persoanelor fizice. Îl poți obține completând formularul din aplicație sau îl poți solicita la birourile de informații clienți din magazine.

Pasul 1. Pentru rulada de curcan cu spanac, se iau 600 de grame din cantitatea de 1 kilogram de carne și se feliază.

Pasul 2. Restul de 400 de grame de piept de curcan se toacă într-un blender împreună cu cele trei ouă, sarea, mixul de piper, spanacul și nucșoara. 

Pasul 3. Compoziția rezultată se amestecă cu feliile de carne obținute din cele 600 de grame.

Pasul 4. Pe un tocător, se așază feliile subțiri de bacon una lângă alta în așa fel, încât să formeze o suprafață suficient de mare pentru modelarea ruladei.

Pasul 5. Se adaugă compoziția, întinzând-o într-un strat egal pe feliile de bacon, lăsând puțină margine, și se rulează cu atenție.

Pasul 6. Se leagă rulada cu sfoară de bucătărie pentru a nu se dezmembra în timpul gătirii, se așază într-o tavă în care se toarnă și puțină apă, se acoperă totul cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 25 de minute sau până când carnea este gătită.

Pasul 7. Când este gata, se scoate din cuptor, se mai lasă 15 minute acoperită cu folie, se feliază și se servește alături de garnitura preferată.

Ești pasionat de bunătățuri și ai nevoie de inspirație ca să gătești ceva deosebit? Accesează categoria de retete Selgros și alege-le pe cele care se potrivesc stilului tău de gătit și care vor scoate în evidență talentele tale de bucătar.