Acasă Blog Culinar Sendviș Cu Ceafă de Porc, Pesto Și Cheddar de La Chef Radu Darie

Sendviș cu ceafă de porc, pesto și cheddar de la Chef Radu Darie

Pasi de preparare

10

Ingrediente

150 g
ceafă de porc
30 g
pesto de busuioc
30 ml
ulei de măsline extravirgin
50 g
ardei capia, tocat
2
felii de pâine țărănească
2 linguri
de muștar cu miere
1
jumătate de legătură de pătrunjel, tocat mărunt
1
jumătate de ceapă verde, tocată
2
căței de usturoi, zdrobiți
1
lingură de miere
50 g
cheddar
1
lingură de boia afumată
1
lingură de pudră de usturoi
Pentru pesto genovez:
50 g
parmezan sau pecorino
2
căței de usturoi
50 g
muguri de pin
70 ml
ulei de măsline extravirgin
100 g
frunze de busuioc
sare, după gust

Mod de preparare

Dacă îți dorești cele mai bune ingrediente pentru un sendviș cu ceafă de porc sau pulled pork, nu uita să îți iei cardul Selgros, care acum se eliberează foarte ușor și persoanelor fizice. Îl poți obține completând formularul din aplicație sau îl poți solicita la birourile de informații clienți din magazine.

Pasul 1. Se combină într-un bol boiaua afumată, usturoiul și uleiul de măsline.

Pasul 2. Ceafa de porc se crestează ușor în romburi, cu un cuțit bine ascuțit și se unge bine cu această marinadă, pe toate părțile, masând carnea cu mâinile. Se introduce la frigider pentru cel puțin o oră.

Pasul 3. Între timp, se topește cheddarul într-o crăticioară, pe foc mic, și se prepară salsa, amestecând într-un vas uleiul de măsline, ceapa verde, pătrunjelul, ardeiul capia și mierea.

Pasul 4. Cele două felii de pâine țărănească se stropesc cu puțin ulei de măsline și se rumenesc în tigaie până devin aurii.

Pasul 5. Ceafa de porc este lăsată pe grill sau grătar câte 3 minute pe fiecare parte, iar apoi în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 15 minute.

Pasul 6. Se scoate din cuptor și se lasă să se odihnească maximum 10 minute, după care poate fi tăiată în bastonașe de 2-3 cm.

Pasul 7. Se prepară pestoul, punând toate ingredientele în robotul de bucătărie și mixându-le până se obține o pastă cremoasă.

Pasul 8. O felie de pâine se unge cu pesto, iar pe cealaltă se întinde muștar cu miere.

Pasul 9. Pe una din ele se adaugă bucățile de ceafă de porc, apoi salsa, iar la final cheddarul topit.

Pasul 10. Se introduce acest sendviș cu ceafă de porc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 10 minute, după care se servește, adăugând încă puțină salsa.

Poți vedea rețeta video mai jos:

Vrei să pregătești un pulled pork sandwich și nu știi de unde să-ți procuri carnea și condimentele? Instalează-ți chiar acum aplicatia Selgros, prin care ai acces la noutăți despre ultimele promoții, poți răsfoi cataloagele cu oferte personalizate și beneficiezi de o gamă largă de produse la prețuri speciale.