
Tentacule de caracatiță la tigaie
Pasi de preparare
8
Ingrediente
Mod de preparare
Pasul 1. Pune o oală cu apă la fiert cu două linguri de sare și zeama de la o jumătate de lămâie.
Pasul 2. Spală bine caracatița și pune-o în oală după ce apa a dat în clocot. Lasă caracatița la fiert cu capac timp de 45 de minute.
Pasul 3. După ce o verifici dacă e fiartă, scoate caracatița din oală și las-o la răcit.
Pasul 4. După ce s-a răcit, taie fiecare tentacul de la bază, curăță pielițele și spală bine tentaculele.
Pasul 5. Tamponează-le cu un șervet de bucătărie pentru a le usca.
Pasul 6. Pune o tigaie cu ulei la încins. Taie tentacule caracatiță felii și adaugă-le în ulei alături de usturoi tocat mărunt, sare, piper, boia, și amestecă.
Pasul 7. Lasă-le la prăjit pănă ce capătă o culoare aurie.
Pasul 8. Scoate tentaculele și pune-le pe o farfurie.
Servește preparatul tentacule de caracatiță la tigaie simplu cu lămâie sau cu diferite salate de vară.