Ingrediente
Mod de preparare
Toba de casă este nelipsită de pe mesele tradiționale ale românilor, la Crăciun și Anul Nou. Ingredientele din care e compusă sunt asemănătoare cu cele de la piftie.
Pasul 1. Capul de porc se pârlește, dacă mai există resturi de păr, apoi se crestează în patru.
Pasul 2. Rinichii se curăță și se spală bine cu apă rece.
Pasul 3. Se fierb toate ingredientele într-o oală încăpătoare, până când carnea de pe capul de porc începe să se desfacă.
Pasul 4. Atunci când totul este fiert, se scoate carnea cu o spatulă, se lasă să se răcească, apoi, cu un satâr, se taie grosier.
Pasul 5. Zeama în care s-a fiert carnea se strecoară printr-un tifon, iar resturile se aruncă, păstrându-se doar supa de carne.
Pasul 6. Carnea tocată se condimentează cu sare și piper, după gust, apoi se umple intestinul, se leagă la capete și se pune la fiert în supa de carne rămasă.
Pasul 7. Se dă în clocot, apoi se scoate și se pune la presat între două greutăți, timp de 10-12 ore.
Autor: Chef Bogdan Cozma
Mai multe rețete de la acest autor
Vezi mai multe retete si sfaturi utile din aceasta categorie: