Acasă Blog Culinar Tort Doboș Rețeta Veche

Tort Doboș rețeta veche

Pasi de preparare

10

Ingrediente

Pentru blaturi:
6
ouă
100 g
zahăr pudră
100 g
făină
35 g
unt topit
Pentru cremă:
4
ouă
200 g
zahăr tos
235 g
unt
35 g
cacao
20 g
zahăr vanilat
35 g
unt de cacao
200 g
ciocolată neagră
Pentru topping:
150 g
zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru un tort Doboș rețeta veche vei prepara 6 foi de pandișpan cu unt. Cantitățile de mai jos sunt suficiente pentru un tort de 22 cm.

Începe prin a-ți alege cele mai bune ingrediente de care ai nevoie pentru un tort Doboș. Ia-ti cardul Selgros și profită de toate avantajele magazinului de unde își fac cumpărăturile profesioniștii și pasionații de bunătățuri.

Pasul 1. Amestecă gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr.

Pasul 2. Bate spumă albușurile cu restul de zahăr.

Pasul 3. Adaugă făina și untul topit în gălbenușuri și apoi albușurile bătute spumă.

Pasul 4. Coace șase foi, pe rând, într-o tavă căptușită cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la 160°C.

Pasul 5. Pentru cremă, bate ouăle cu zahărul tos pe bain-marie, până ce amestecul devine fierbinte și își dublează volumul. Ai grijă să nu se înfierbânte prea tare, pentru a nu se coagula oul (ideal este să nu depășești temperatura de 75°C, pe care o vei măsura cu un termometru pentru bucătărie).

Pasul 6. Ia crema de pe foc și amestecă până se răcește.

Pasul 7. Bate untul spumă, adaugă zahărul vanilat, untul de cacao topit și ciocolata încălzită pe baie de aburi.

Pasul 8. Adaugă în acest amestec, treptat, crema de ouă și omogenizează.

Pasul 9. Umple cinci straturi de pandișpan cu cremă, iar pe al șaselea strat toarnă zahăr caramelizat.

Pasul 10. Taie partea de sus în 20 de bucăți și lasă la răcit, apoi servește.