Acasă Blog Culinar Tort Foret Noire (Pădurea Neagră)

Tort Foret Noire (Pădurea Neagră)

Pasi de preparare

9

Ingrediente

240 ml
lapte integral
3
ouă mari
120 ml
ulei
240 g
făină
400 g
zahăr
90 g
cacao
1 pliculeț
praf de copt
¾ linguriță
bicarbonat de sodiu
un praf
sare
Pentru umplutură:
450 g
cireșe fără sâmburi
200 g
zahăr
300 g
amidon de porumb
3 linguri
brandy din cireșe
Pentru cremă:
600 g
frișcă (din smântână pentru frișcă)
40 g
zahăr pudră

Mod de preparare

Rețeta de tort Foret Noire de mai jos are un gust ușor mai pregnant de cireșe. Iată care sunt ingredientele și modul de preparare. 

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius (foc moderat);
  2. Pune hârtie de copt într-o tavă rotundă;
  3. Amestecă într-un bol încăpător laptele, ouăle, uleiul și vanilia;
  4. Separat amestecă făina, zahărul, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Adaugă treptat și încorporează amestecul de la punctul 3;
  5. Pune amestecul în tavă și la cuptor. Lasă 30-35 de minute sau până când scobitoarea iese curată. Lasă la răcit;
  6. Pregătește umplutura: scurge cireșele de lichid. Într-un vas mediu, pune la foc sarea, amidonul și aproximativ 100 ml din zeama scursă de la cireșe. Lasă la foc mic 10-12 minute sau până când începe să facă bule și se îngroașă. Ia de pe foc și adaugă brandy de cireșe. Lasă la răcit;
  7. Separat, amestecă smântâna pentru frișcă până obții o cremă semi-tare. Adaugă zahărul pudră și mai amestecă puțin până la omogenizare;
  8. Cu ajutorul unui cuțit lung și zimțat, taie blatul în două, pe orizontală. Pune un strat de tort pe farfurie. Acoperă cu frișcă. Întinde și umplutură de cireșe. Acoperă cu al doilea strat de tort. Decorează cu frișcă deasupra și pe părțile laterale. Pune restul de umplutură de cireșe pe partea de sus a tortului;
  9. Dă tortul Pădurea Neagră la frigider timp de minimum 1 - 2 ore înainte de servire. 

👉 Vrei să gătești și alte rețete deosebite? Descoperă secțiunea de rețete de pe blogul Selgros. Sigur vei găsi inspirație necesară pentru următoarea aventură culinară.