Acasă Tort Pădurea Neagră - Black Forest

Tort Pădurea Neagră - Black Forest

tort-padurea-neagra-selgros

 

Tortul Pădurea Neagră este o rețetă festivă deosebită, perfectă pentru a-ți impresiona musafirii. Descoperă puțină istorie despre tortul Pădurea Neagră, câteva alternative la fel de gustoase, dar și sfaturi de pregătire și servire. 

Scurt istoric tortul Pădurea Neagră

Povestea tortului Pădurea Neagră, numit și tort Black Forest sau prăjitură Foret Noire, este una dintre cele mai interesante. Primele mențiuni ale acestui desert apar în urmă cu aproximativ 100 de ani. Însuși numele său duce cu gândul la zona germană cu același nume. 

Pădurea Neagră este o regiune din sud-vestul Germaniei, în apropierea zonei alsace din Franța. Se spune că în 1915 patiserul Josef Keller a realizat primul tort Pădurea Neagră (în germană, Schwarzwälder Kirschtorte) în salonul de ceai din localitatea Bad Godesberg. Ca o paranteză, inițial se folosea Kirsch, un distilat de cireșe de unde se spune că ar proveni și numele prăjiturii. 

Sfaturi pentru pregătirea tortului Pădurea Neagră

 • Pregătește separat fiecare parte a tortului: frișca, crema de ciocolată, blatul și amestecul de cireșe;
 • Dacă vrei să pui cireșe pe tort, vei obține un gust deosebit dacă le înmoi timp de minimum 24 de ore în sirop de cireșe sau în brandy de cireșe;
 • Alege să folosești frișcă pregătită în casă din smântână cu minimum 32% grăsime;
 • Alege ciocolată de calitate pentru un aspect deosebit și un gust special;
 • Dacă pregătești cheesecake Pădurea Neagră, bate brânza foarte bine. În caz contrar, riști să apară mici fisuri în prăjitură. 

Cum se servește tortul Pădurea Neagră

 • Alege un platou stabil pentru asamblarea și servirea tortului;
 • Așază cu grijă primul nivel, pentru a asigura stabilitatea;
 • Folosește o spatulă pentru a acoperi blatul cu frișcă, ciocolată și cireșe;
 • Dacă folosești ganaș de ciocolată, adaugă-l după ce ai pus frișca și lasă-l să se scurgă pe părțile laterale; se va crea un aspect plăcut de cascadă;
 • Decorează tortul cu ajutorul cireșelor. Eventual, poți folosi cireșe maraschino;
 • Dă tortul la frigider cel puțin o oră înainte de servire. Acest lucru va permite așezarea ingredientelor și pătrunderea aromelor. De asemenea, îl vei tăia mai ușor.

Acest tort poate fi pregătit ca un punct culminant în ziua de Crăciun, pentru a încununa bucuria din această perioadă a anului. Adună persoanele dragi în jurul tău, împărțiți un desert deosebit și lasă magia Pădurii Negre să vă umple sufletul cu încântare.  

Vezi aici retetele noastre din aceasta categorie

Tort Black Forest Chef Laura Eremia

Tort Black Forest

Pregătește un tort deosebit de sărbători! Încearcă această rețetă și bucură-i pe cei dragi cu un desert excepțional.

Vezi detalii
reteta-alternativa-black-forest

Tort Foret Noire (Pădurea Neagră)

Rețeta de tort Foret Noire de mai jos are un gust ușor mai pregnant de cireșe. Iată care sunt ingredientele și modul de preparare. 

Vezi detalii
reteta-traditionala-padurea-neagra

Rețeta tradițională de Pădurea Neagră

Cu frișcă, ciocolată și cireșe, tortul Pădurea Neagră îți încântă simțurile indiferent dacă ocazia este petrecerea de Crăciun sau o aniversare.

Vezi detalii
tort-black-forrest2

Tort Pădurea Neagră cu cremă de ciocolată

Pentru a schimba ușor registrul, poți înlocui pudra de cacao cu o ciocolată de calitate, iar decorul cu nuci, semințe sau migdale.

Vezi detalii